Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lennartsson sparkas – locket på i tränarjakt

IFK Göteborg sparkar tränaren Jörgen Lennartsson som tills vidare ersätts av Alf Westerberg. Ett krisande Blåvitt lägger locket på kring om det finns tankar på en mer långsiktig lösning.

Efter en andra plats i allsvenskan 2015 och fjärde plats i fjol så ligger IFK Göteborg på elfte plats i årets allsvenska.

2–4-förlust borta mot Örebro i söndags och en seger på de sex senaste matcherna gör att IFK Göteborgs styrelse fattat beslutet om att sparka Lennartsson och assisterande tränaren Magnus Edlund.

Styrelsebeslut

- Vi hade styrelsemöte i går kväll (måndag) och fattade det här beslutet. Nu ersätter Alf Jörgen tills vidare, säger ordföranden Frank Andersson till TT.

I ett pressmeddelande säger Andersson:

"Föreningen har kommit fram till denna lösning för att få in ny energi i truppen inför den andra halvan av allsvenskan. Både Jörgen och Magnus är två oerhört kompetenta ledare, men vi känner att vi inte fått ut det vi önskar av vår A-trupp och har därför valt denna väg".

56-årige Alf Westerberg, som varit huvudtränare i Trelleborg och Kalmar samt assisterande i Malmö FF, tar över direkt och gör sin första träning med laget i morgon onsdag.

- Nu har vi gjort ett avtal med Alf och det är klart att han tar över. Sedan får vi föra diskussionen, säger Frank Andersson.

"Tråkigt"

Enligt Göteborgs-Posten är IFK Göteborg intresserade av den tidigare U21-förbundskaptenen Håkan Ericson som ledder Sverige till EM-guld 2015. 57-årige Ericson ersatte just Lennartsson som det unga landslagets huvudansvarig 2010.

Uppgifter som Frank Andersson varken bekräftar eller dementerar.

- Jag har inga kommentarer om det.

TT: Men för ni dialog med andra potentiella tränare?

- Jag har inga kommentarer kring det. Det är tråkigt, men så är det.

Den 18-faldiga mästarklubben ligger på elfte plats i den allsvenska tabellen, med blott fyra segrar på 14 omgångar.

52-årige Jörgen Lennartsson tog över IFK Göteborg i november 2014.