Leksands tränare Roger Melin: "Vi hade inte roligt och min uppgift är att skapa en stämning där laget har roligt. Det misslyckades jag med i dag." Arkivbild.
Leksands tränare Roger Melin: "Vi hade inte roligt och min uppgift är att skapa en stämning där laget har roligt. Det misslyckades jag med i dag." Arkivbild.

Leksandstränaren: ”Jag misslyckades”

Leksandstränaren Roger Melin var skoningslös mot sig själv efter förlusten mot Mora med 2–5.

ANNONS
|

Leksand fick verkligen en hockeylektion i det tredje kvalmötet med Mora.

Mora var bäst i allt. Från en första period då laget dominerade till islossningen i den andra perioden. Då gjorde Mora fyra mål på drygt sex minuter och punkterade matchen.

Efter matchen var Roger Melin, Leksands tränare, mycket hård i sin självkritik.

- Nu måste jag titta på min egen insats. Det är okej att förlora mot Mora borta. Men jag trodde vi skulle ha roligare på isen än vi hade. Vi hade inte roligt och min uppgift är att skapa en stämning där laget har roligt. Det misslyckades jag med i dag.

ANNONS

Ny upplevelse

För Melin blev detta en ny upplevelse för honom med ett Leksand som blivit ett vinnarlag sedan han tog över. Han har egentligen bara haft en svacka med laget: Dubbelförlusten mot Västerås och Tingsryd borta.

- Då fick jag erfarenheter som blir nyttiga att ha nu, säger han.

- När man vinner mycket flyter allt på. Men när man hamnar i en sådan här match ser man vilka spelare som har svårare. Man får veta mer om varje individ och ser vilka man ska pusha och vilka som ska klappas om.

Nu laddar Leksand om inför onsdagens viktiga returmöte. Trots förlusten leder Leksand med 2-1 i matchserien.

- Till dess måste jag analysera vad jag har gjort för fel och utgå från det. Jag vet i alla fall att killarna är oerhört revanschsugna, säger Melin.

ANNONS

En av dem är målvakten Axel Brage som varit så bra men blev utbytt efter Moras 4–0-mål.

- Jag ville inte att han skulle må dåligt. Han fick ju ingen hjälp alls. Då var det bättre att vi vilade hans mentala nivå och gav chansen att hämta andan, säger tränaren.

Nöjd Moramålvakt

Christan Engstrand mådde mycket bättre. Han var Moras förstemålvakt till november då en hjärnskakning innebar speluppehåll och sedan har han varit reserv bakom Janne Juvonen.

- Det har varit frustrerande. Men nu fick jag hoppa in och det var riktigt skönt.

- Vi hade ett snack efter lördagens förlust och bestämde oss för att fokusera mer på vårt eget spel än hamna i deras tempo. Det lyckades vi med i dag. Detta var en riktig krigarinsats, säger Christian Engstrand som kan bli ett viktigt vapen för Mora i den här serien.

ANNONS

- Jag har varit med att slå Leksand förr i kval till SHL. Det gör jag gärna igen.

TT

ANNONS