Robin Lehner.
Robin Lehner.

Lehner höll nollan i debuten för Islanders

Svenske NHL-målvakten Robin Lehner fick en drömstart i sin nya klubb New York Islanders. Han höll nollan i debuten och motade totalt 35 skott när Islanders vann med 4–0 hemma mot Erik Karlssons San Jose Sharks.

ANNONS
|

Succén kommer bara några veckor efter att 27-årige Lehner, i ett brev publicerat av The Athletic, berättade öppet om sitt missbruk som i våras till slut ledde till depression och självmordstankar.

Lehner säger att premiärvinsten inför hemmapubliken känns bra.

- Vi spelade väldigt bra i dag. Alla bidrog och alla jobbade hårt och då belönas man, säger han till MSG Networks på isen direkt efter matchen.

ANNONS

Tränaren Larry Trotz hyllar Lehners insats på en presskonferens efter matchen.

- När man är med i ett lag så stöttar alla i rummet alla andra, och jag tror att vi inte vet precis vad han går igenom varje dag men han har starkt stöd från ledningen och ända ned till lagkamraterna, tränarna och alla andra. Vi finns där för honom hela tiden och han är där för oss, säger han.

- I dag var han stark när han behövde och han var lugn. Han var stabil, han höll inte på att slänga sig runt, han såg stor ut och stabil och jag vet att motståndarna såg en mur.

I sitt brev för några veckor sedan skrev berättade Lehner om sin svåra tid.

"Jag drack en kasse med öl om dagen för att stilla mina demoner och tog sedan piller för att kunna somna", skrev Lehner, som var nära att ta sitt liv flera gånger.

ANNONS

"Tankarna på att avsluta allt … de var på riktigt och nära", skrev han.

Lehner fick efter förra säsongen hjälp av NHL och spelarfacket och skrevs in på ett behandlingshem i Arizona. Efter tre säsonger i Buffalo Sabres skrev han i somras på för New York Islanders.

TT

ANNONS