Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johanna Larsson firar i segermatchen mot Magdalena Rybáriková.

Larsson vann i Franska: "Kul att spela igen"

Året har varit tufft för tennisstjärnan Johanna Larsson. Men kanske kom vändningen i Franska mästerskapens första omgång. Mot den klart bättre rankade slovakiskan Magdalena Rybáriková vann hon två raka set och spelar därmed vidare i grand slam-turneringen.

Johanna Larsson har haft ett tungt tennishalvår. Men i grand slam-turneringen Franska mästerskapen fick hon en drömöppning. I den första omgången slog den 172-rankade svensken enkelt slovakiskan Magdalena Rybáriková, rankad 74, i två raka set.

- Det är såklart jättekul. Jag styrde och ställde i dag och det är en skön känsla när man känner att det är upp till en själv, säger Johanna Larsson efter segern.

TT: Det har varit en del upp och ner för dig i år, hur skönt var det här?

- Ja, eller det har mest varit ner. Jag har haft en väldigt tuff period sen Australien (Australian Open i januari). Men man ska ta sig ur svackorna och göra något bra av det. Nu har jag hittat ett lugn i spelet och tycker det är kul att spela igen. Det är det som är nyckeln, säger 30-åringen.

"Bättre förberedd"

Larsson vann första set med 6–3 och hamnade visserligen i underläge i det andra, men kunde efter en stark vändning vinna det också med 6–4.

Samma siffror blev det även förra året i Franska mästerskapens första omgång. Men då var det Johanna Larsson som fick packa väskorna efter att ha förlorat mot amerikanskan Bethanie Mattek-Sands i två raka set.

- Jag har varit här och tränat några dagar innan i år så jag känner mig bättre förberedd. Förra året kom jag hit direkt från Nürnberg och det blev väldigt annorlunda.

"Jättetufft"

För slovakiskan Rybáriková är årets turnering därmed över medan Larsson ställs mot betydligt tuffare motstånd i den andra omgången. Där väntar spanjorskan Garbine Muguruza, 19 på världsrankningen.

- Det kommer bli jättetufft. Hon har spelat otroligt bra på de här banorna, hon är definitivt favoriten. Men jag ska gå in och hålla fokus på att spela varje boll så bra jag kan och hoppas att jag kan gå långt den här gången, säger Larsson.

Rättelse: I en tidigare version angavs inkorrekt rankning för Magdalena Rybáriková.