Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Utslagen. Johanna Larsson åkte under tisdagen ut som sista svensk i singelturneringen mot tyskan Mona Barthel i Swedish Open i Båstad. 

Larsson utslagen - inget svenskhopp kvar

Svenskhoppet Johanna Larsson åkte under tisdagen ut som sista svensk i singeln i Swedish Open. Hon slet hårt och länge för att tygla sitt humör och tyskan Mona Barthel, men släppte för många game och förlorade med 1-2 i set, 7-6(3), 5-7, 6-7(4).

– Jag är ruggigt besviken, men jag gav samtidigt allt, säger hon. 

Larsson traskade framåt kvällen in till en långt ifrån fullsatt arena, då stora delar av publiken gick hem efter danska världssjuan Caroline Wozniackis 2-1-vinst mot fransyskan Pauline Parmentier på centercourten. 

Inte mycket till stöttning, men däremot stämde spelet - i varje fall till en början för den 48:e-rankade svenskan. Larsson spelade kontrollerat och vann flera poäng på 50:e-rankade Barthels misstag. Hon gick snabbt upp till 4-2-ledning, tappade till 4-5, men tog igen och vann med 7-3 i tiebreak till 1-0 i set.

– Jag hade ork och kraft, men spelade mot en motståndare som ofta gjorde det svårt för mig. Jag fick därefter jaga efter en knackig start i andra set, säger Larsson.

Barthel tog nämligen snabbt ledningen i andra set till 4-0, vilket gjorde att Larsson blev mer och mer frustrerad och bland annat slängde sitt racket i en soffa i ena vattenpausen vid huvuddomaren. 

Larsson tyglade dock sitt humör och hämtade igen till 5-5, men fick därefter ge vika för Barthel, som vann med 7-5 i andra set. 

– Det är klart det var frustrerande, men jag kände ändå att jag hade bra chans eftersom att jag ledde i nästan alla gamen i första och andra set, men förlorade ändå, säger hon.  

Och det blev jämnare ju längre matchen led. I tredje set följdes spelarna åt fram till 4-4 och därefter fram till tiebreak. Larsson lyckades den här gången inte hålla ihop spelet och förlorade efter ett par enkla misstag med 4-7 till 1-2 i set. 

– Hon hade oerhört mycket marginaler på sin sida med nätrullare och linjeträffar. Det låter inte speciellt bra att skylla på det, men lite så var det. 

Det innebar att alla svenskor är utslagna ur turneringen redan i första omgången. Ett stort fiasko med tanke på att Larsson vann turneringen så sent som 2015 mot just Barthel i finalen.

Nu får hon i stället sikta in sig på att göra en bra dubbelturnering med tyskan i Båstad.

– Jag är väl inte jättesugen på det nu, men när jag får sova på saken, så blir det bra. 

Däremot fanns det lite positivt att hämta ur svensk synvinkel från turneringen. Mirjam Björklund, 730:a i världen, överraskade i WTA-debuten med att vinna första set med 6-3 mot 127:e-rankade ukrainskan Kateryna Kozlova. Hon hade dessutom matchboll i tredje set, men förlorade i tiebreak.

– Jag hade inget gummi i benen. Jag spelade bara på som vanligt, men det var förstås surt att det inte blev vinst, säger 18-åringen. 

Rebecca Peterson och Cornelia Lister åkte också ut i första omgången med 1-2 i set mot Katerina Siniakova och 0-2 i set mot Aleksandra Krunic, Serbien.

Fler lokala sportnyheter hittar du här