AIK:s Sebastian Larsson. Arkivbild.
AIK:s Sebastian Larsson. Arkivbild.

Larsson skadad – kan missa avgörandet

AIK:s stjärnmittfältare Sebastian Larsson tvingade avbryta "guldmatchen" mot Gif Sundsvall på grund av en skada i höger ben. I värsta fall kan han missa det fotbollsallsvenska avgörandet mot Kalmar FF nästa helg.

ANNONS
|

Landslagsmittfältaren Sebastian Larsson var tillbaka i AIK:s startelva efter att ha varit avstängd i torsdagens 2–1-seger borta mot Östersund.

Men 33-åringen, som frisparkssköt 1–1 mot Malmö FF i måndags och firade kontroversiellt, var sig inte lik i hemmamötet med Gif Sundsvall och blev utbytt i paus på Friends arena. Efter 0–0-matchen berättar veteranen att han haft känningar i höger ben.

- Det har känts ett litet tag, men har funkat... legat på "rätt sida". Men jag kände ganska tidigt in i matchen att det var svårt att gå fullt. Då kan man inte vara egoistisk och vara kvar på planen, säger Sebastian Larsson.

ANNONS

Trots poängtappet har AIK fortfarande grepp om SM-guldet inför nästa helgs avslutande omgång och avgörande. Det räcker, i praktiken, med en poäng för "Gnaget" borta mot tian Kalmar FF.

Larsson riskerar att missa den matchen, men är förhoppningsfull och vill inte spekulera.

- En vecka är lång tid, vi får hoppas på det bästa, säger han.

TT

ANNONS