Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Larsson anser att hatet på sociala medier är oacceptabelt. Arkivbild.

Larsson om näthatet: "Oacceptabelt"

Sebastian Larsson fick chansen i stället för Kristoffer Olsson på det centrala mittfältet. Det räckte för att få igång Larssons kritiker. Handsen som gav Spanien straffen till 1–0 väckte än mer negativa omdömen på sociala medier.

Mittfältaren orsakade straffen som Sergio Ramos slog in i den 63:e minuten. Fram till dess hade landslaget 0–0 i EM-kvalet på Santiago Bernabéu i Madrid.

Larsson tillhör inte den kategori som ideligen och närmast tvångsmässigt måste titta i mobilen var och varannan minut för att se vad som hänt på sociala medier.

- Jag är inte den som brukar kolla efter matcher, oavsett hur det går, säger landslagsmittfältaren.

"Ett samhällsproblem"

Men i natt tog Larsson till orda på sin 64 000 följare på sitt Instagram-konto efter att ha tagit del av de negativa inläggen som riktades mot honom.

"Jag vet att den stora majoriteten är där och stöttar oss även när det går tungt. Men det finns en liten högljudd grupp människor som tar varje tillfälle i akt att spy ut sig hat i sociala medier. Det är ett samhällsproblem", skriver Larsson och fortsätter:

"Det har gått så långt att vi spelare (och det drabbar verkligen inte bara oss) mer eller mindre rycker på axlarna åt hatet. Men det är och förblir oacceptabelt. Vi är fler som måste göra mer för att få bort hatet".

"I morgon drabbar det någon som tar det betydligt hårdare än jag", avslutar Larsson sitt inlägg på Instagram.

Redan efter matchen på måndagskvällen var Sebastian Larsson noga med att markera mot näthatet.

- Det enda jag kan säga är att jag älskar att spela i det här laget och för Sverige. Folk får tycka vad de vill och ha sina åsikter. Min inställning är att så länge det rör mig... det är små människor som inte är värda några tankar.

"Klimatet vi lever i"

- Det är inte så mycket jag kan göra om folk tycker att jag orsakar en straff. Det är det klimatet vi lever i i dag. Men jag accepterar inte om det drabbar min familj.

TT: Om det skulle hända, tar du det vidare då?

- Utan tvekan. Inget säger något om min familj om det som händer på fotbollsplanen. Det kan jag lova, slår Larsson fast.

Örfilen Spanien delade ut sved ordentligt.

- Vi hade självklart förhoppningar och en tro på oss själva att få något med oss. Nu fick vi inte det och det är klart att det sprider sig en frustration i gruppen, säger Larsson om den tunga 0–3-förlusten.

Han hade inga invändningar mot skotske domaren William Collums beslut att blåsa straff.

- Jag har inte sett den, men jag kan inte ha några klagomål på den. De slår en kort hörna, jag försöker blocka ett inlägg och bollen tar på armen. Det är klart att jag så här efteråt tänker: Varför gjorde jag så? Varför kommer jag mot bollen på det viset? Men jag kan inte gnälla på domslutet.