Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Herrlandslaget kommer hedra Lennart Johansson i samband med EM-kvalmatchen mot Malta på Friends på fredag. Arkivbild.

Landslagsstjärnorna hedrar Lennart Johansson

Svenska fotbollförbundet ska hedra Lennart Johansson i samband med herrlandslagets match mot Malta på fredag och damernas VM-premiär mot Chile den 11 juni. Samtidigt kommer Johanssons bortgång uppmärksammas med en tyst minut i samtliga veckans matcher i Nations League och EM-kvalet.

På fredag spelar herrlandslaget kvalmatch till EM hemma mot Malta. Damlandslaget spelar sin första VM-match mot Chile i franska Rennes den 11 juni. I samband med båda matcherna vill Svenska fotbollförbundet (SvFF) hedra Lennart Johansson.

- Vi har pratat om hur Lennart ska hedras i samband med de matcherna. Men det är också något som vi behöver diskutera med Lennarts familj, säger Andreas Jansson, kommunikationschef på SvFF, till TT.

Svenska fotbollförbundet nåddes av beskedet om Lennart Johanssons bortgång sent i går kväll och det har inte funnits tid att diskutera exakt hur Johansson ska hedras.

- Exakt vad vi kommer att göra är för tidigt att säga, men det är klart att vi vill göra något i samband med de matcherna, säger Jansson.

Damlandslaget landar i VM-basen Rennes under dagen och har nåtts av nyheten om Johanssons bortgång.

”Vi har givetvis nåtts av de ledsamma nyheterna. Laget är informerat om händelsen och vi skänker givetvis en tanke till nära och kära. Rent uppläggsmässigt kommer vi behålla våra planer för dagen (onsdagen) som det är planerat", skriver damlandslagets presschef Fredrik Madestam i ett sms.

Lennart Johansson kommer även att hedras med en tyst minut i samband med alla matcher i Nations League och EM-kvalet den här veckan, skriver Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) på sin hemsida.

Portugal-Schweiz möts i den första Nations League-semifinalen i Porto i kväll.