Tvära kast. Landslagslöparen David Nilsson, här tillsammans med kollegan Mikael Ekvall, kom på plats 52 på maraton under VM i London.
Tvära kast. Landslagslöparen David Nilsson, här tillsammans med kollegan Mikael Ekvall, kom på plats 52 på maraton under VM i London.

Landslagslöparen går från maraton-VM till Prinsens Minne

För en vecka sedan sprang David Nilsson maraton under VM i London. En vecka senare är stjärnan med och tävlar i Halmstadloppet Prinsens Minne.

ANNONS
|

Under lördagen går löptävlingen Prinsens Minne i Halmstad. Bland de sammanlagt 1750 föranmälda hittar vi landslagsstjärnan David Nilsson, 30.

Under friidrotts-VM i London representerade han Sverige i maraton, och i söndags placerade han sig på en 52:a-plats.

– Jag är relativt nöjd med mitt VM. Det var jämnt uppåt, på de närmsta 10-12 placeringarna. Hade jag lagt upp loppet smartare hade jag kunnat komma topp 40, säger Nilsson

Någon längre vila blev det alltså inte för Nilsson efter loppet i England. I onsdags bestämde han sig för att förkorta semestern i London och flyga till Halmstad.

– Jag skulle egentligen ha varit kvar här till på måndag. Men efter tävlingen tröttnade jag lite på London, och jag nappade när Mattias Bramstång (tävlingsansvarig) gärna ville att jag skulle vara med och springa.

ANNONS

På grund av förutsättningarna väljer han också att springa milsloppet, istället för halvmaran.

– Jag tränade ingenting dagarna efter. Men jag kunde jag ta en runda i torsdags och fredags, och jag tror jag ska kunna göra en mil i hyfsat god form.

Det blevheller ingen optimal sista uppladdning för Nilsson, som i går kväll landade i Köpenhamn, och sedan satte sig på tåget till Halmstad.

Nilsson har sprungit Prinsens Minne tre gånger tidigare. Halvmaran två gånger, och milen en gång. 2012 vann han halvmaran.

– Jag gillar Prinsens Minne, det är härligt när man springer längs kusten på det långa loppet. Och det är bra underlag i princip hela vägen.

Men inför i år håller Nilsson förväntningarna nere:

– Jag vet att Mustafa Mohamed kommer, och han kommer jag inte slå med ett maraton i benen. Men jag tror en tredjeplats är realistisk.

Stjärnan Mustafa Mohamed har sprungit Prinsens Minne flera gånger tidigare, och han vann senast halvmaran 2015. Men i år springer alltså han också milsloppet. Dessutom springer Mohamed för välgörenhet, och hoppas att kunna samla in 25 000 kronor lagom tills när han springer i mål i Halmstad.

ANNONS