Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blev 22 år. VM- och EM-dansaren Sara Jonasson från Mellbystrand omkom i helgen i en trafikolycka.

Landslagsdansare omkom i olycka

Landslagsdansaren Sara Jonasson från Mellbystrand och Halmstad Dansklubb är död. Hon omkom i helgen i en trafikolycka i Dalarna.

Sara Jonasson, som blev 22 år, var ute och åkte fyrhjuling med sin pojkvän Pontus Spelmans – även han elitdansare – när olyckan inträffade i Sunnansjö utanför Ludvika på lördagen.

Pontus Spelmans, som enligt SVT Dalarna skadades lindrigt, berättar själv om olyckan i ett känslosamt inlägg på Facebook. Han skriver:

"Igår va jag & min älskade Sara ute hos mina små kusiner och grillade korv. Sedan skulle vi åka fyrhjuling hem precis innan de skulle bli mörkt! Vi kom inte längre än 1 km & då kommer de ett rådjur utspringande i full jävla fart.... så vi kör rakt över rådjuret och studsar ner i diket & in i ett träd... 

Vi hade skyddskläder, hjälm och åkte lagligt men ändå så händer det värsta!!!! 

Min fina Sara har lämnat oss & hon kommer alltid att vara min älskling & jag kommer göra allt vi sagt till varandra & även förverkliga hennes drömmar!"

Susanne Jörgensen, som är ordförande i Halmstad Dansklubb, fick dödsbudet på söndagsförmiddagen. Hon säger till HP-sporten:

– Emma (Lindkvist), som är tränare, hade en träning med de andra rockdansarna i dag på eftermiddagen. De brukar träna på söndagarna och ville inte hoppa över utan tränade för Saras skull, på det sättet som Sara hade velat att man tränar och till Saras låtar.

– Svenska Danssportförbundet ringde mig på eftermiddagen och vi ska höras av nu i veckan som kommer, hur de kan hjälpa och stötta oss.

Sara Jonasson och danspartnern Robin Jovliden vann i våras sitt tredje raka SM-guld i rock’n’roll.

I maj nådde paret – som sedan vintern 2014/15 hade sin träningsbas i Stockholm – semifinalen vid hemma-EM i Halmstad. För en knapp månad sedan gick de till kvartsfinal vid VM i Ryssland.

– Det fanns så mycket energi i den lilla tjejen, alltid positiv och glad, och en riktig kämpe. En riktig liten solstråle som älskade att kämpa och var en riktig tävlingstjej, säger Susanne Jörgensen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!