Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caroline Seger. Arkivbild.

Landslaget och förbundet överens om VM-avtal

Svenska fotbollförbundet och damlandslaget är överens om ett avtal över VM i Frankrike. Förhandlingarna med Spelarföreningen och fotbollsförbundet påbörjades i december och har nu gått i mål.

"Det är skönt att avtalet för VM är i hamn. Hela processen fram till färdigt avtal har gått snabbt och smidigt denna gång och det är vi glada för. Vi är väldigt nöjda med avtalet och nu ser vi fram emot den fortsatta uppladdningen fram mot VM", säger lagkapten Caroline Seger till förbudets webbplats.

Den här gången gick det som Seger är inne på snabbt att få till ett avtal. Tidigare gånger har processen tagit betydligt längre tid, som 2017 när det dröjde över ett år innan parterna var överens om ett nytt långsiktigt avtal – och spelarna hotade med att bojkotta Fotbollsgalan.

Innehållet och villkoren i det nya VM-avtalet är inte kända.

Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand kommenterade avtalet i samband med Peter Gerhardssons pressträff inför Algarve Cup.

- I samband med de här mästerskapen brukar vi förhandla avtal och det så kallat mästerskapsavtalet mellan fotbollsförbundet och damlandslaget är påskrivet och klart. Vi har haft en bra och konstruktiv dialog med spelarföreningen, både de och vi är jättenöjda, säger Sjöstrand.