Gabriel Landeskog hade all anledning och jubla. Inte nog med att hans Colorado vann matchen – han själv stod för karriärens tredje hattrick.
Gabriel Landeskog hade all anledning och jubla. Inte nog med att hans Colorado vann matchen – han själv stod för karriärens tredje hattrick.

Landeskog tremålsskytt mot New Jersey

Gabriel Landeskog ledde sitt Colorado till vinst med karriärens tredje hattrick, och satte stopp för New Jerseys segersvit.

ANNONS
|

New Jersey har inlett NHL-säsongen starkt med fyra raka segrar. Det krävdes en svensk i högform för att sätta stopp för djävlarna.

- Han är en sådan stor del av vår seger i dag. Vi hamnade i underläge i tredje perioden, och han lyckades slita fram två mål, kom fram på mål, gjorde allting rätt och spelade på sitt sätt. Jag älskade hans spel i dag, säger tränaren Jared Bednar enligt Denver Post efter matchen.

ANNONS

Landeskogs första gjordes i ställningen 1–1 i numerärt överläge. Lagkaptenen kom med fart och fick pucken vid offensiv blålinje, och lurade bort Keith Kinkaid i New Jersey-målet genom att peta upp pucken i bortre krysset.

"Desperat försök"

De två andra målen kom i tredje perioden, där Landeskog trycktes ner av en back, men från knästående lyckades styra in ett skott från Ian Cole, vilket innebar kvittering.

- Det var bara ett desperat försök. Du ser pucken och hoppas bara att klubban är lång nog att nå fram, säger Landeskog till journalister efter matchen.

Hattricket – Landeskogs tredje i NHL-karriären – avslutades med ett direktskott, och ledningen 4–3.

- Du försöker att inte tänka för mycket, utan bara låta din skottmekanism ta över, sikta på ena sidan av målet och hoppas på att ha tur, säger Landeskog.

ANNONS

Matchen slutade 5–3.

Fick laget att fokusera

Bedner lyfter inte bara fram Landeskogs mål som avgörande för segern.

- Jag tror att han fick vårt lag att fokusera i kväll, och jag tycker att det var vi som var som anföll från början. Det var en härlig, svängig hockeymatch med några toppar och dalar. Men vårt lag högg sig fast, och det har mycket att göra med hans ledarskap, och vi hittade ett sätt att segra.

New York Islanders slog Los Angeles med 7–2. Den svenske målvakten Robin Lehner storspelade, tog 28 av 30 skott, men tvingades lämna isen skadad med 7,5 minut kvar att spela.

- Det var en puck som tog lite högt, säger tränaren Barry Trotz till nhl.com.

- Jag vet inte statusen på honom just nu, vi får se i morgon.

ANNONS
TT

ANNONS