Gabriel Landeskog gör mål mot Winnipeg.

Landeskog nådde milstolpe: Går nu för 40

Gabriel Landeskog, Elias Lindholm, Viktor Arvidsson och Elias Pettersson. Det var de flitiga blågula målgörarnas afton i NHL-ishockeyn. För Landeskog var det 30:e målet.

|

Colorado har äntligen hittat tillbaka till en vinnande formel. Efter åtta raka förluster blev det 4–1 mot Winnipeg. Gabriel Landeskog gjorde ett av målen, och är nu för första gången i NHL-karriären uppe i 30 mål under en säsong.

- 30 är en siffra jag siktat på i flera år, så det betyder mycket att nå dit. Men nu siktar jag ännu högre och går för 40, säger han till Aftonbladet.

Tio minuter in i matchen passade Nathan MacKinnon bakom ryggen till Landeskog, som från vänstra tekningscirkeln avancerade med ett par skridskotag och satte pucken i mål bakom Connor Hellebuyck.

Målet betydde 2–0, en ledning som stod sig i 24 sekunder. Reduceringen hjälpte dock inte, 1–2 stod sig perioden ut och Colorado kunde sedan dryga ut ledingen.

- Det har gått väldigt trögt sedan All Star-uppehållet. Men vi har fortsatt tro på oss själva och sagt att vi är ett bra lag som ska kunna fixa det här och det visade vi ju verkligen ikväll. Förhoppningsvis kan det lossna lite nu, säger Landeskog.

Arvidsson målgladast

Även Nashville har kommit tillbaka efter några förluster. Viktor Arvidssons 3–1 mot Montreal var spiken i kistan när laget tog sin första seger på en vecka och vann med just 3–1.

Målet var Arvidssons 26:e under säsongen, och efter fyra mål på tre matcher är han nu målgladast i hela laget.

Elias Lindholm gjorde visserligen också mål, men firandet av säsongens 25:e mål grumlas av att det bara räckte till en poäng för Calgary borta mot Florida. Med drygt två minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Lindholm till 2–2 och ordnade därmed förlängning.

Den blev mållös och i straffavgörandet var Florida starkast. Hemmalagets Vincent Trocheck satte den avgörande straffen.

Vann straffläggning

Det blev straffavgörande även för Elias Petterssons Vancouver. Den matchen vann bortalaget Vancouver över Los Angeles med 4–3. Brock Boeser satte den avgörande straffen, som betydde att en förlustsvit på fyra matcher bröts.

Succérookien Elias Pettersson gjorde matchens första mål i första perioden med ett handledsskott från högra tekningspunkten. Det var hans 26:e mål för säsongen och det åttonde i powerplay.