Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Colorados Gabriel Landeskog satte sitt åttonde mål för säsongen.

Landeskog gör succé i NHL:s hetaste kedja

Gabriel Landeskog spelar i NHL:s hetaste kedja. Coloradostjärnan gjorde sitt åttonde mål för säsongen i 4–1-segern över Philadelphia.

Landeskog lyckades stjäla åt sig pucken långt in i egen zon efter en tekning, skrinnade över hela isen och petade in en backhand på Brian Elliotts plockhandskesida.

Svensken och hans kedjekamrater Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen har svarat för tolv av lagets 14 mål i höst. Och MacKinnon och Rantanen har gjort poäng i alla nio matcherna i höst, vilket bara fem före dem i lagets historia har klarat av.

- Det är en stor ära att vara bland dem. Men man gör det inte själv, det är tack vare kedjekompisarna Nathan och Gabriel. De är två väldigt bra spelare att spela med, säger Rantanen till nhl.com.

Finländaren är tvåa i NHL:s poängliga på 16 poäng, MacKinnon är trea på 15 och Landeskog är elva med tolv poäng. I målligan har bara Torontos Austin Matthews (tio mål) gjort fler än Landeskog och MacKinnon som gjort åtta mål var.

Det var fjärde matchen i rad som Landeskog gjorde mål och femte matchen i rad som han fått med sig poäng. De senaste tre matcherna har Landeskog stått för sex mål.

Det regerande mästarlaget Washington besegrade Vancouver med 5–2. Nicklas Bäckström svarade för tre assist och passerade därmed milstolpen 600 assist i NHL-karriären.

- Det är lite svårt att fatta att det blivit så många, men naturligtvis är det kul att nå sådana milstolpar. Men jag är inte klar ännu, det är bara att fortsätta att köra på, säger Bäckström till Aftonbladet.