Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Laholms GK:s färska satsning på footgolf gav dem SM redan i år

För ett år sedan valde Laholms GK att börja satsa på footgolf och redan i år stod man tillsammans med svenska golfförbundet som värd för årets SM i sporten. – Med tanke på att vi bara har haft footgolf i ett år är vi väldigt stolta att få det hit, säger Jyrki Välimäki, klubbchef i Laholms GK.

Det krävs en väldigt noga precision för att få den där perfekta bågen på bollen för att lägga sig bra på green.

På Laholms golfklubb samlades i helgen de bästa inom footgolf när klubben anordnade SM.

– Ett SM är alltid stort att få ha hand om. Det har varit väldigt lyckat och väl mottagen av alla som har varit här. Det känns kul att vi fått så mycket beröm av spelarna, säger klubbchef Jyrki Välimäki

Vill göra upplevelsen bredare

För bara ett år sedan valde klubben att börja satsa på sporten. En satsning som gjorde att man redan i år stod som värd för SM-tävlingarna.

– Vi har varit väldigt framåt med att få anordna det här. Det var några klubbar det stod mellan men de tyckte att vi visade framfötterna och hade viljan att genomföra något bra här.

– Klubben är i en utvecklingsfas och i fjol bestämde vi oss för att introducera footgolf inom klubben. Med tanke på att vi bara har haft footgolf i ett år är vi väldigt stolta att få det hit.

Klubbens mål med satsningen på sporten är att försöka göra upplevelsen på golfbanan mer nivåanpassad.

– Vi har sett att skidanläggningar är väldigt framgångsrika eftersom de tar emot nya och låter de, efter sin egen nivå, ta sig vidare. På en golfbana spelar du på samma hål som duktiga spelare som spelat i flera år och då känner man som nybörjare att det blir för svårt.

– På en skidanläggning har du en barnbacke och sedan olika svårighetsgrader så då bestämde vi oss för att footgolf kunde vara en inkörsport till folk som normalt sett inte spelar golf.

”En av de finaste banorna”

Några lokala deltagare lyste dock med sin frånvaro. På herrsidan vann Alexander Alenbring (Olands FF) efter att sammanlagt gått 15 under par. På damsidan vann Ebba Westerlund (Storsjöbygden) efter en mycket imponerande andrarunda.

– Det känns jättekul, ganska overkligt tycker jag. Jag låg fyra efter gårdagen, så jag har verkligen spelat upp mig idag. Jag hade inte förväntat mig det för jag har inte spelat footgolf så länge, säger Ebba Westerlund till svenska golfförbundets hemsida.

– En av de finaste banor jag har spelat på, den är helt fantastisk. Jag har tränat hårt hela året för det här och så ger det resultat till slut, det är otroligt skönt, säger Alexander Alenbring till samma hemsida.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!