Laholms FK har hittat en formtopp

Framgångarna fortsätter för Laholm. Man tog sin tredje raka seger genom att vinna borta mot Karlskrona. Matchen slutade 1–2 efter 1–0 i halvtid. Laholm vann även hemmamötet med 2–0.

ANNONS
|

Laholms assisterade tränare Mikael Gustavsson var mycket nöjd med lagets insats.

– Vi gjorde vår bästa match i år. Resultatet var rättvist. Frånsett första kvarten dominerade vi matchen och skapade de farligaste målchanserna.

– Dessutom hade vi bättre rörlighet i passningsspelet. Både djupleds och sidledsspelet fungerade perfekt, analyserade Mikael som tycker att man hittat stabiliteten under en hel match.

Hemmalaget som gjorde sin bästa på match på flera år när man i förra omgången bortaslog topplaget Helsingborg Södra hade en farlig nick i inledningen.

Efterhand tog Laholm över matchen och Amayas Hamici var vid två tillfällen nära att få till ett ledningsmål.

ANNONS

Det blev överraskande hemmalaget som psykologiskt tog ledningen strax före halvtid. Målgörare var Marcus Olofsson med ett riktigt konstmål när han lyfte bollen över målvakten Joakim Wulff och sedan själv slog in den.

– Det var tungt för oss för att jag väntade på att vi skulle ta ledningen, kommenterade Mikael. Vi har dock en härlig lagmoral och i förra matchen mot Högaborg hämtade vi upp ett tvåmålsunderläge så jag var inte orolig.

Laholm inledde andra halvleken starkt och kunde vända matchen under den första kvarten. I den 50e minuten slog Jonatan Jakobsson en snabb frispark till en helt fri Besart Mazreku som kvitterade när hemmaförsvaret stod och sov.

Efter en timmes spel kom segermålet. Mittbacken Mattias Bengtsson nickade in en nickskarvning från Besart Mazreku efter en frispark från Jonatan Jakobsson.

- Vi sjönk tillbaka efter ledningsmålet konstaterade Mikael. Vi hade dock matchen under kontroll. Hemmalaget satsade allt framåt vilket ledde till kontringar som kunde ha resulterat i ytterligare mål för oss.

Hemmalagets tränare (som också heter Mikael Gustavsson) konstaterade att Laholm var som väntat och passar hans lag väldigt illa.

– Vi var dock värda en pinne trots att vi inte kom upp i normal klass, tycker han.

ANNONS

I hans lag fick mittfältaren Sadat Maxhuni priset som bäste spelare.

I Laholm tvingades vänsterbacken David Eriksson utgå i halvtid på grund av ljumskproblem och Andreas Martinsson ersatte. Laget hade inga svaga punkter. Ett extra plus förtjänar anfallarna Amayas Hamici och Besart Mazreku samt mittfältaren Jonatan Jakobsson.

ANNONS