Lars Lagerbäck var kritisk mot kritiken efter 1–2-förlusten mot Spanien.
Lars Lagerbäck var kritisk mot kritiken efter 1–2-förlusten mot Spanien.

Lagerbäck om kritiken: "Totalt obegriplig"

Norska medier var kritiska till vissa spelarprestationer i mötet med Spanien. Lars Lagerbäck? Han var kritisk mot kritiken.

ANNONS
|

Norge var nära en skrällpoäng borta mot Spanien i EM-kvalpremiären, men fick i stället en förlust med 1–2.

Flera individuella prestationer kritiserades i norska medier efter matchen. Kritik som Norges förbundskapten inte hade mycket till övers för.

- Om vi värderade de (spelarna) med samma mått som er så skulle vi nog inte vinna en endaste match. Vem jag tänker på får ni lista ut själva. Lite detektivjobb måste ni kunna göra, säger Lars Lagerbäck till den samlade presskåren efter matchen i Valencia.

ANNONS

Två av spelarna som kritiserades var målvakten Rune Jarstein som orsakade, och släppte in, Sergio Ramos chippade och matchvinnande straff, samt mittbacken Håvard Nordtveit.

- Se på Rune Jarstein, som jag tycker var "outstanding". Han gjorde ett stort fel. Håvard Nordtveit gjorde i mina ögon en av sina bästa matcher, men han gjorde också ett stort fel och förlorade en en-mot-en duell, och så värderas han med ett helt annat mått. Alla gör fel, och jag kan inte slakta spelarna på grund av ett fel. Då måste jag byta ut hela laget, säger Lagerbäck.

Om två dagar väntar Sverige i EM-kvalet.

- Jag måste se till att spelarna inte tar till sig så mycket av den negativa kritiken, särskilt när den är oberättigad, säger förbundskaptenen.

TT-NTB

ANNONS