Niklas Edin skickar iväg en sten i lördagens final i curling-EM. Det blev svensk förlust mot Skottland.
Niklas Edin skickar iväg en sten i lördagens final i curling-EM. Det blev svensk förlust mot Skottland.

Lag Edin förlorade EM-finalen

Lag Edin förlorade bara en enda match i curling-EM. Tyvärr var det matchen om guldet. Efter tio raka segrar blev det förlust mot Skottland i finalen, 5–9.

ANNONS
|

Lag Edin hade chansen att fullborda en svensk gulddubbel i curling-EM i Tallinn sedan damernas lag Hasselborg vunnit sin final tidigare under dagen.

Sverige inledde också matchen bra och ledde efter fyra omgångar med 4–2. Men lag Edin tappade greppet om skottarna som tog över ledningen när matchen gick mot slutet. Det krävdes något magiskt från svenskarna i sista omgången för att rädda matchen till skiljeomgång.

Men lag Edin misslyckades att ta matchen till förlängning. Skottland tog i stället ytterligare tre poäng och segern var säkrad.

- På slutet kändes det som att de spelade lite bättre än oss. Vi ger dem chansen att komma in i matchen. Hade vi spelat riktigt bra hade vi vunnit den här matchen. Det blir väldigt jämnt för att vi gör några grundmisstag som vi inte har råd med. Det kändes som att de var värda segern i slutändan, säger Niklas Edin i en intervju med svenska curlingförbundet.

ANNONS

Niklas Edin har dominerat i EM de senaste åren och hade chansen att ta sitt femte raka guld, sammanlagt det sjunde.

- Man måste förlora ibland och vi har vunnit mer än hälften av alla våra EM, så sviten måste få sitt slut och vi förlorade mot ett bra lag, säger Edin till SVT.

TT

Fakta: Lag Niklas Edin

Består av: Niklas Edin (skipper), Christoffer Sundgren, Rasmus Wranå, Oskar Eriksson och reserven Daniel Magnusson.

Klubb: Karlstads Curling Club

Meriter: 1 OS-silver (2018), 1 OS-brons (2014), 3 VM-guld (2013, 2015, 2018), 6 EM-guld (2009, 2012, 2014-2017).

ANNONS