Manchester Citys tränare Pep Guardiola under ett taktiksnack i mötet med Bournemouth i veckan.
Manchester Citys tränare Pep Guardiola under ett taktiksnack i mötet med Bournemouth i veckan. Bild: Laurence Griffiths/AP/TT

La Liga-pampen: "City värvar med olja"

Han har svingat mot Manchester City förut. Nu skickar spanska La Liga-ordföranden Javier Tebas en ny salva mot den engelska storklubben.
– De värvar med olja, säger han.

ANNONS

Tebas uttalande kommer efter att City sluppit avstängning från Champions League.

– City värvar inte med sina egna resurser, som Manchester United med tv-pengar eller sponsring. City värvar med olja, med pengar som (ägarna i) Förenade Arabemiraten får genom olja, alla vet det, säger Tebas till ESPN.

City stängdes av från europaspel i två år och dömdes till drygt 300 miljoner kronor i böter för att ha brutit mot det europeiska fotbollsförbundet Uefas finansiella regler, men idrottens skiljedomstol, Cas, mildrade straffet till böter på runt 100 miljoner.

– City kommer att spela i Champions League nästa säsong för att Cas gjort fel, inte för att City gjort rätt, säger Tebas.

ANNONS

– Cas har faktiskt straffat dem med 100 miljoner i böter och det händer inte för att de tar en Coca Cola.

Manchester Citys tränare Pep Guardiola har bedyrat klubbens oskuld och var lycklig när domen kom i måndags.

– Det visar att allt som sagts om klubben inte varit sant. Folk borde be oss om ursäkt. De sade att vi fuskade och ljög och ingen trodde att vi var oskyldiga, sade Guardiola.

ANNONS