Färjestads Pontus Widerström (67) gjorde mål efter 112 raka mållösa matcher när hans lag besegrade Rögle. Arkivbild. Bild: Tommy Pedersen/TT

Lång måltorka över: "Alla vill göra mål"

Mållös i 112 raka grundseriematcher i SHL. Borta mot serieledande Rögle bröt Färjestads Pontus Widerström måltorkan – efter 13 sekunders spel.
– Alla vill göra mål, så det är kul, säger Widerström till C More efter 4–0-segern.

26-åringen från Kungälv tog fram sin bredaste dialekt när han skrattande konstaterade:

– De e la sköj.

Senast Widerström gjorde mål i SHL var i Frölundas tröja den 19 december 2017 borta mot Linköping.

Därefter hade det gått 112 raka matcher i SHL utan att Widerström hittat nätet. I Frölunda, Skellefteå och Färjestad. Under tiden har han också spelat en säsong i Schweiz. Widerström står nu på ett mål och åtta assist denna säsong.

Tisdagens bortamatch mot serieledande Rögle var hans 67:e i Färjestadströjan. Precis det tröjnummer Pontus Widerström har i Karlstadslaget.

Tre snabba

Redan efter 13 sekunder fick han pucken från Martin Johansson och kunde ensam framför landslagsmålvakten Christoffer Rifalk sätta ledningsmålet. Det var Rifalks första insläppta mål på 154 minuter.

Pontus Widerströms mål var rena drömstarten – och den var inte slut där för Färjestad:

+ 2–0 satte Victor Ejdsell efter 3.48 sedan Jacob Peterson spelat fram.

+ Bara 13 sekunder efter det gjorde Jakob Forsbacka Karlsson 3–0 sedan han, precis som Widerström, lämnats fri framför mål av ett passivt Rögleförsvar.

Matchen i Ängelholm blev 40 minuter försenad då dimma gjorde att Färjestads flyg fick landa i Malmö i stället för i Ängelholm.

Men förseningen inverkade inte negativt på Karlstadslaget.

"Blir arg"

Rögletränaren Cam Abbott plockade ut Rifalk efter 3–0-målet, men ersättaren Calle Clang fick en kort SHL-debut. 46 sekunder senare byttes Rifalk in igen.

– Jag ville bryta momentumet, ville ha en "reset" (återställning) för Rifalk, säger Abbott till C More.

Han var duktigt irriterad på sitt lag för den tröja starten:

– Man blir arg, det är oacceptabelt.

Färjestad höll sedan i och tog sin tredje raka seger. Rögle plockade ut Rifalk med nästan tio minuter kvar att spela, drygt tre minuter senare fastställde Daniel Viksten 4–0 i tom bur.

Karlstadslaget är riktigt formstarkt och har tagit poäng i nio av sina tio senaste matcher. Laget är på sin åttondeplats bara fem poäng bakom sexan Frölunda i kampen om de åtråvärda direktplatserna till kvartsfinal.

Rögle fick en fyra matcher lång segersvit bruten, men är sex poäng före tvåan Växjö som har två matcher färre spelade.