Rutin i båset. Kustens IF:s tränare/sportchef Marcus Holm skrev på torsdagen ett nytt tvåårskontrakt med föreningen.
Rutin i båset. Kustens IF:s tränare/sportchef Marcus Holm skrev på torsdagen ett nytt tvåårskontrakt med föreningen.

Kusten är klar för kometlaget

Två ”gratisplatser” lyfte laget från division 4 till division 2 på ett år. Men Kustens IF:s herrar har visat att man förtjänar platsen i Hallands högsta innebandyserie. – Det har överraskat oss själva och många andra att det har gått så bra, säger tränaren och sportchefen Marcus Holm.

ANNONS
|

Division 2:1

Kusten 6

Träslövsläge 8

(1–2, 2–5, 3–1)

Kusten lyckades inte fullt ut i säsongens sista hemmamatch mot Träslövsläge sent på torsdagskvällen.

Men totalt sett har det varit en vinter långt över förväntan för herrseniorerna i klubben, som har basen i Haverdal och Gullbrandstorp.

Herrlaget startades så sent som 2015 och skulle egentligen ha tillbringat debutsäsongen i division 4, men erbjöds en friplats i division 3 som man tackade ja till – och slutade trea.

I somras erbjöds Kusten en ny friplats i division 2 – och tackade ja igen.

– Målsättningen var att vi skulle hålla oss kvar i år i och med att det gick så snabbt. Men när serien skulle delas upp efter halva säsongen så hamnade vi på övre halvan, säger Marcus Holm.

ANNONS

Kusten slutade sexa av elva lag i höstserien. Efter förlusten på torsdagen blir det samma facit i vårtvåan.

Tränare/sportchef Holm är en rutinerad kraft som har tränat elitlag i både Halmstad IBK, Engelholm och i schweiziska ligan samt lett det svenska U19-landslaget till flera VM-guld.

Numera håller han sig närmare bostaden i Gullbrandstorp och tecknade före matchen mot Träslövsläge ett nytt tvåårskontrakt med Kustens IF.

– Jag upplever att det är en seriös förening som har långsiktiga visioner. Man satsar på ungdomarna, vi har ett alla kan-lag för funktionshindrade, en tjejsatsning där vi har fördubblat antalet tjejer och har som målsättning att starta ett seniordamlag till 2018/19, säger han.

Tanken med damlaget är den samma som när herrlaget drogs i gång: att de 300 ungdomarna ska ha något att sikta mot och inte behöva söka sig vidare – eller sluta – när de blir äldre.

– Det enda problemet som jag ser är halltider. Det behövs fler hallar eller att innebandyn kommer in mer i de hallar som finns. Ska vi starta damverksamhet så kan det bli att vi får hålla tillbaka den för att det inte finns hallar, påpekar Marcus Holm.

Kustens IF har i dag 18 lag i gång, varav 14 är ungdomslag. Styrelseledamoten Adam Jonsson säger:

ANNONS

– Utmaningen framåt är att bygga strukturen kring föreningen i och med att vi växer och det sportsligt går riktigt bra. Det är både en möjlighet samtidigt som vi måste hinna med. Där är vi beroende av bra samarbetspartners och inte minst organisationen internt med att locka frivilliga att ställa upp för föreningen.

ANNONS