Världsstjärnan i duell med startdebutanten. Erling Braut Haaland och Edvin Kurtulus.
Världsstjärnan i duell med startdebutanten. Erling Braut Haaland och Edvin Kurtulus. Bild: Javad Parsa/NTB/TT

Kurtulus: "Det här är bara min början"

I slutet av maj en hygglig allsvensk spelare i mängden och mest känd bland Halmstads- och Hammarbyfans. Två veckor senare landslagsman. Och ett ämne till en framtida mittbacksklippa. Han heter Edvin Kurtulus och tar det hela med ro.
– Jag försöker bara att göra det jag är bra på, säger han.

ANNONS

Följetongen är lång och väldokumenterad om mittbackar som slutat, mittbackar som är skadade eller slita och mittbackar som lämnat landslagstruppen de senaste veckorna.

Men myntet har alltid två sidor. Försvinner någon, kommer någon annan in.

Kurtulus packade sina grejor och checkade in på spelarhotellet så fort landslagschefen Stefan Pettersson fått klartecken från Fifa att mittbacken registrerats för Sverige.

Beröm från Kulusevski

En dryg vecka senare, när Joakim Nilsson gick sönder mot Serbien, fick han landslagsdebutera. Och bara några dagar senare startade han mot Norge på Ullevål. Det positiva: Han har har gjort det riktigt bra och får beröm av både lagkamrater och experter.

ANNONS

– Han gör en riktigt bra match, säger Dejan Kulusevski.

Kurtulus:

– Kul att höra när det kommer från Dejan. Jag tycker att jag gör en okej match. Det enda jag försöker göra är att visa mig så bra som möjligt när jag kommer hit (till landslaget) och i mitt klubblag. Jag hoppas att jag kommer att få chansen i framtiden, men det får vi se.

– Jag försöker bli bättre varje dag, träna så hårt som möjligt för att kunna få ut det bästa ur mig själv, säger han.

Hoppas på fler chanser

TT: Vad tar du mest med dig från debutlandskamperna?

– Att det är ett snabbt tempo. Man måste ligga i. Det finns inte tid att stänga av någon sekund för då smäller det. Du måste vara påkopplad i 90 minuter.

TT: Känner du att du kan vara med och konkurrera när mittbackar som saknats är tillgängliga?

– Det finns många bra mittbackar, men jag vill visa att Janne och hela Sverige kan lita på mig. Jag krigar på samma villkor som alla andra och hoppas att jag även i framtiden får chansen.

– Det känns som om de (lagledningen) verkar gilla mig och jag tycker också väldigt mycket om dem. Det här är bara min början. Det handlar bara om att bli bättre, utvecklas. Jag har en lång väg kvar.

ANNONS
ANNONS