Krulj: "Vi hittar inte ett spel där vi kan hota"

Guldjagande Djurgården blev för tunga för nästjumbon HBK. Även om hoppet levde i och med Gabriel Gudmundssons mål i slutet på första halvlek, räckte det inte för poäng.

ANNONS
|

Djurgården började matchen i ett högt tempo, och satte press på HBK direkt.

När backlinjen hade stora problem tvingades Isak Pettersson i HBK-målet till flera vassa räddningar som höll kvar laget i matchen. Bland annat hade bådeMagnus Eriksson och Gustav Engvallvar sitt friläge som Pettersson klarade.

Men i den 26:e minuten var olyckan framme även för honom. När Engvall petar bollen för att kunna komma förbi Pettersson, missar målvakten bollen och träffar i stället anfallarens fot.

Domaren blåste straff och även om Pettersson kastade sig åt rätt hållnådde han inte bollen, och Magnus Eriksson gjorde 1-0.

– En väldigt tveksam straff, tycker jag. Jag förstår fortfarande inte varför domaren blåste, bollen var redan såklart ute, säger HBK:s tränare Igor Krulj besviket.

ANNONS

Men sedan tändes hoppet för HBK, genom en riktig bjudning. Vikarierande

Djurgårdsmålvakten Tommi Vaiho tappade in Gabriel Gudmundssons skott, som kom från dålig vinkel och träffade mitt på honom.

– Jag fick bollen centralt i banan och försökte hitta en lucka och komma till avslut. Jag såg knappt att bollen gick in först. Jag trodde att han tog den så att den gick utanför. Men skjuter man inte så gör man inga mål, säger Gudmundsson.

Gudmundssons skott var också bortalagets första på mål under hela matchen.

Det avgörande målet för Djurgården kom i den 65:e minuten, när Engvall tog emot Magnus Erikssons inlägg vid den bortre stolpen, och skickade upp bollen i nättaket.

HBK-spelarna var inte så glada på domaren efter målet, då de menade att Engvall knuffat vänsterbacken Andreas Bengtsson i ryggen, för att få en fördel när han skulle ta emot bollen.

– Han fick en knuff i ryggen, det tror jag alla domare på plan såg. Men det var väldigt olika nivå på när det var frispark och inte i dag. Och borta på Tele2 Arena så får man nog inte en sådan situation med sig, säger Igor Krulj.

Under sista delen av matchen slängde Krulj in både Nikolai Alho och debutanten Tryggvi Hrafn Haraldsson, för att jaga en kvittering.

ANNONS

Men det offensiva trycket uteblev, och Djurgården hade inga större problem med att spela av matchen.

– Vi hittar inte riktigt ett spel där vi kan hota. Vi försöker lyfta laget och kliva på för att skapa tryck, men vi blir kvar alldeles för långt ner i banan, säger Krulj.

Johan Oremo, som var vikarierande lagkapten sedan både Fredrik Liverstam och Jesper Westerberg börjat på bänken, håller med.

– Det blev mycket långbollar. Vårt eget spel blev nog lidande av att vi hade en så defensiv matchplan från början. Vi fick inte ut den frenesi som vi haft i vårt offensiva spel tidigare, säger Oremo.

Nyförvärvet Pontus Silfwer byttes in på mittfältet redan i halvtid, mot Höskuldur Gunnlaugsson, för att täcka upp bättre centralt i banan.

– Jag vet inte om vi har för mycket respekt för Djurgården på bortaplan, men jag tycker vi ska vara lite modigare i vårt spel. Vi borde ha kunnat ta vara på ytorna de gav oss, för det var stundtals ganska mycket, säger Silfwer.

Förlusten innebär att HBK fortfarande är kvar som nästjumbo i Allsvenskan. Dessutom har avståndet neråt krympt till två poäng, sedan AFC Eskilstuna stod för en riktig skalp mot Malmö.

– Det är inte de vi oroa oss för. Det är lagen över oss som vi ska jaga och komma ikapp, säger Oremo.

ANNONS
ANNONS