Tim Sørensen gjorde nio mål när Kristianstad slog Zagreb och gick till åttondelsfinal i Champions League. Arkivbild.

Kristianstad vidare i Champions League

IFK Kristianstad är klart för åttondelsfinal i Champions League i handboll efter en skräll borta mot Zagreb, 27–24.

|

Oavgjort i Kroatien – också det på förhand en framgång – hade kunnat räcka men Kristianstad ville inte använda miniräknaren.

En så gott som fläckfri insats i andra halvlek bar till en relativt enkel och klart överraskande svensk seger i Arena Zagreb.

- En stor framgång för hela föreningen och för killarna i laget, säger tränaren Ola Lindgren till Radiosporten.

Kristianstad hade det jobbigt fram till 6–9 men sedan satte norrmannen Stig-Tore Moen Nilsen fart på skåningarnas anfallsspel. Lagom till halvtidsvilan var det utjämnat, 10–10, och i andra halvlek tog Kristianstad initiativet.

Som mest var ledningen uppe i sex mål och avancemanget var aldrig i fara.

- Vi talade om att skruva upp tempot, springa mer på kontring. Och det fick vi utdelning på. Det avgjorde matchen, att vi fick enkla mål och kunde straffa dem, säger Lindgren.

Dansken Tim Sørensen var matchens spelare. Han gjorde nio mål. Den svenska landslagsmannen Albin Lagergren svarade för sex fullträffar.

I åttondelsfinalen väntar tyska storlaget Flensburg-Handewitt med svenskarna Mattias Andersson, Tobias Karlsson, Hampus Wanne, Simon Jeppsson och Jim Gottfridsson.