Alice Nilsson var en av Kristianstads matchhjältar i cupsemifinalen mot Piteå. Arkivbild.

Kristianstad mot Göteborg i cupfinalen

Kristianstad fortsätter att slå ut topplagen i svenska cupen i fotboll. Nu återstår bara ett. Efter 2–1 borta mot Piteå väntar nu Göteborg, tvåa i allsvenskan förra året, i finalen den 1 maj.

|

Kristianstad slog ut regerande cupmästaren Rosengård i sista gruppspelsmatchen förra helgen och det blev en ny seger i semifinalen mot svenska mästaren Piteå.

Skånskorna hanterade det snöblandade regnet i Piteå bäst och hade en 2–0-ledning efter en dryg timmes spel efter mål av Anna Welin och Alice NIlsson. Madelen Janogy reducerade visserligen bara minuter efter 0–2-målet, men Kristianstad försvarade sig bra och kunde ta en ny viktig cupseger.

- Vårt spel var kanske inte det bästa, men det viktigaste var att sig vidare och vi krigar på bra. Det finns väldigt många saker att jobba på, men det som räknas är att ta sig vidare. Det är vi jätteglada över, säger Alice Nilsson till P4 Kristianstad.

Sent avgörande

I finalen den 1 maj ställs Kristianstad mot Göteborg som fick vara med om ett rejält drama i semifinalen mot Djurgården. Matchen såg ut att gå till straffar när Julia Zigiotti Olme höll sig framme och kunde skjuta in segermålet, 2–1.

Det stod 1–1 efter ordinarie tid och matchklockan hade slagit över till den 121:a minuten. De flesta trodde nog att den dittills mållösa förlängningen skulle avlösas av en straffläggning.

Då kom bollen till Julia Zigiotti Olme i straffområdet, hon fick en fri yta och kunde trycka in bollen i mål.

- Jag tror att det var en inläggssituation, så studsade bollen lite kaos. Och så fick jag den framför mig och drog bara till. Jag chansade lite, säger Julia Zigiotti Olme till Göteborgs-Posten.

Finalplats oklar

Göteborg dominerade stora delar av matchen och radade upp chans på chans. Men Djurgårdens målvakt Jennifer Pelley höll kvar stockholmarna i matchen med flera avgörande räddningar.

Den före detta Göteborgsspelaren Olivia Schough gav Djurgården ledningen i den 34:e minuten på ett elegant skott från en bit ut i straffområdet, men Göteborg kunde kvittera efter ungefär halva andra halvleken genom Natalia Kuikka. En märklig studs orsakade en lobbskarv som ställde Pelley i målet.

Var finalen spelas den 1 maj kommer att lottas på tisdag.