Lovisa Lindh fick en finalplats på 800 meter.
Lovisa Lindh fick en finalplats på 800 meter.

Knuffad Lindh till final efter protest

I efterhand blev Lovisa Lindh på onsdagskvällen klar för fredagens final på 800 meter och även Erika Kinsey i höjd får hoppa final. Fanny Roos fick inte till det i onsdagens kulfinal och slutade tia.

ANNONS
|

Lovisa Lindh är klar för EM-final på 800 meter. Det trots att hon först inte var nära en finalplats, varken placeringsmässigt eller tidsmässigt.

Hon slutade femma med tiden 2.03,25 men i sista kurvan i en stökig semifial knuffades hon in på innerplan.

- Loppet kändes väldigt bra men rätt var det var så blev jag inknuffad så jag trampade innanför sargen, sade Lindh till SVT.

ANNONS

I efterhand blev dock isländskan Aníta Hinriksdóttir diskad för incidenten och Lindh fick en finalplats. Därmed blir de nio deltagare i fredagens final.

Höjdhopperskan Erika Kinsey är också klar för final på fredag. I kvalet tog hon de tre första höjderna i första försöket men på 1,90 meter behövde hon tre hopp.

- Jag är nöjd att jag kunde hantera det. I sista hoppet tänkte jag inte alls, sade Kinsey till SVT.

Kinsey var en av elva som klarade 1,90 vilket räckte för finalhoppning.

- Så kul, jag har aldrig varit i final tidigare.

Däremot missade Sofie Skoog finalen efter att ha rivit tre gånger på 1,90.

Missade final gjorde också Hanna Hermansson på 800 meter trots att hon gjorde säsongsbästa, 2.00,52, vilket var fem hundradelar från final.

Fanny Roos har höjt sin nivå i kula i år och blivit jämnare. Och visst var hennes stötar jämna i kulfinalen. Men serien 17,03, 17,09 och 16,90, räckte bara till en tionde plats.

ANNONS
TT

ANNONS