Kalmars Romario gav gästerna ledningen borta mot Dalkurd.

Knapp förlust för Dalkurd mot Kalmar

Det fortsätter att gå tungt för nykomlingen Dalkurd. "Hemma" i Gävle blev det en ny knapp förlust sedan Kalmar vunnit med 2–1.

|

Tjugo minuter in i matchen gjorde Romario 1–0 för gästerna – och vilket drömmål det var. Efter att ha avancerat fram lite tryckte han in ett elegant långskott upp i krysset och Abdulaziz Demircan var chanslös i Dalkurds mål.

- Det var ett fantastiskt mål, vackert, sade framspelaren Melker Hallberg till CMore.

Men bara minuter senare visade Mohamed Buya Turay varför han finns med i skytteligans topp. För tredje matchen i rad nätade han, den här gången när han var framme på en retur. 1–1-målet var hans femte mål för säsongen.

- Det var ett enkelt mål, var Buya Turays raka förklaring till målet.

Hallberg saknade energi i laget i första halvlek och i andra gick man ut med lite högre tryck. En kvart tog det innan Gbenga Arokoyo, som ersatte Viktor Elm i halvtid, tryckte in 2–1 till Kalmar i en rörig situation i Dalkurds straffområde.

Bara minuter senare var Yukiya Sugita nära att kvittera men hans skott tog i insidan av stolpen och ut.

Dalkurd tryckte på riktigt bra sista halvtimmen med flera giftiga chanser men Lucas Hägg Johansson var strålande i Kalmars mål. Matchen slutade 2–1 till Kalmar, som tog tredje raka segern.

- Det var tufft sista kvarten, så det var skönt att vi ändå kunde hålla emot och ta en seger, sade Hägg Johansson till CMore och försökte förklara varför Kalmar redan tagit 13 poäng i år och börjar nosa på en topplacering.

- Jämfört med förra säsongen så är det en stor skillnad i energin i och runt laget.

Förlusten var den första hemma på Gavlevallen för Dalkurd.