Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hedvig Lindahl spelade 77 matcher under sin tid i Chelsea och höll nollan i 45 procent av dem. Lindahl letar ny klubb men utesluter en återkomst till Sverige.

Klubblös Lindahl: "Ny situation för mig"

Hedvig Lindahl är klubblös efter fyra och ett halvt år i engelska Chelsea – men en återkomst till Sverige är inte aktuell. I stället blickar målvaktsstjärnan mot Frankrike, Tyskland eller Spanien. Och mot EM 2021 i England.

Att det inte skulle bli någon fortsättning i Chelsea för Hedvig Lindahl – vars kontrakt går ut i sommar – har det inte rått några tvivel om: 36-åringen inledde säsongen som förstamålvakt men har fått allt mindre speltid till förmån för målvaktskollegorna Carly Telford och Ann-Katrin Berger, där den senare värvades till klubben i vintras.

Den 11 maj gjorde Lindahl sin sista match för Chelsea och hyllades av supportrar för sina år i den engelska huvudstaden.

"Inget konkret"

Men vilken klubb som blir Lindahls nästa är fortfarande oklart.

- Det finns kontakt med olika klubbar, kontakter sker hela tiden. Men jag har inget konkret att ta ställning till nu, säger hon till TT.

Målet är att spela i en klubb som kan utmana i Champions League och därför menar hon att det inte är aktuellt att återvända till Sverige.

- Det finns många intressanta projekt i Sverige. Både Göteborg och Djurgården har saker på gång där det kan bli bra. Men det är först om några år som de eventuellt kan utmana internationellt och den tiden har jag inte.

Frankrike, Tyskland eller Spanien

I stället är det framför allt klubbar i Frankrike, Tyskland och Spanien som lockar. Hur nära landslagsmålvakten är en ny klubb kan – eller vill – hon inte säga, men hon utesluter inte att det kan dröja även till efter sommarens VM-slutspel.

- Det här är en ny situation för mig, men jag vill hitta något som verkligen känns rätt, säger hon.

Trots den tuffa situationen i klubblaget är 36-åringen given i det svenska målet inför sommarens VM-slutspel. Det har hon varit i stort sett permanent sedan 2005. Hon säger att det har funnits planer på att lägga landslagshandskarna på hyllan – men känner sig inte klar med att vakta den svenska kassen än.

"Kör på"

- Om vi spelar bra i VM och kvalificerar oss till OS (i Tokyo 2020) känns det som att man kör på. Sedan kommer ett EM i England (2021) och eftersom det är just i England blir det spännande.

TT: Blir det som att sluta en cirkel eftersom det är där du har tillbringat en stor del av karriären?

- Det blir ju lite så. Men det beror framför allt på klubbsituationen. Hittar jag en klubb som håller en hög nivå i ett eller två år till är det bara att köra vidare till den turneringen också, säger hon.

TT: Du har inga planer på att sluta i landslaget?

- Nej, så känner jag inte just nu. Däremot blir det definitivt det sista världsmästerskapet. Annars slänger väl de andra målvakterna gemensamt mig över relingen. Bort med dig!