Mohamed Salah, vänster, kan inte spela i returen mot Barcelona.
Mohamed Salah, vänster, kan inte spela i returen mot Barcelona.

Klopp: "Gör inte livet enklare"

Ingen Mohamed Salah, ingen Roberto Firmino och ett 0–3-underläge mot Barcelona i Champions League-semifinalen. Liverpool har haft enklare uppgifter.

ANNONS
|

På måndagen kom beskedet att superstjärnan Mohamed Salah missar returen hemma på Anfield.

Anfallaren lämnade planen med en huvudskada under matchen mot Newcastle i helgen, och enligt Jürgen Klopp rör det sig om en hjärnskakning.

- Så det betyder att han inte ens skulle få spela. Så är det med det, säger Klopp på presskonferensen inför matchen.

ANNONS

- Han (Salah) känner sig okej, men det är inte tillräckligt bra ur medicinsk synvinkel, det är allt. Han vill inget hellre än att spela alla matcher, men det går inte.

"Två av världens bästa"

Det ser därmed ännu tuffare ut för Liverpool att nå en final – laget måste vända ett 0–3-underläge mot den spanska ligamästaren, nu dessutom utan sin största stjärna.

Liverpool får även klara sig utan Roberto Firmino, som fortfarande återhämtar sig från en muskelskada.

- Två av världens bästa anfallare är inte tillgängliga och vi måste göra fyra mål mot Barcelona för att gå vidare. Det gör inte livet enklare, men så länge vi har elva spelare på planen så ska vi ge det ett försök, säger Jürgen Klopp.

Liverpool har vänt på underlägen förr, där kanske den mest häpnadsväckande upphämtningen kom i Champions League-finalen 2005 då man låg under med 0–3 mot Milan i halvtid och vann med 4–3.

ANNONS

Under Klopps första säsong vid rodret lyckades "The Reds" också vända ett 1–3-underläge med 25 minuter kvar till seger med 4–3 i den avgörande Europa League-kvartsfinalen mot Borussia Dortmund 2016.

"Händer inte så ofta"

Klopp är dock medveten om att Liverpool inte bara måste göra minst tre mål, utan också hålla tätt för att inte släppa in ett förödande bortamål.

- Det händer inte särskilt ofta att Barcelona inte gör mål alls. Vi vet hur stor utmaningen är.

Den tyske tränaren ser också en nackdel i att Liverpool just nu kämpar mot Manchester City i en stenhård kamp om Premier League-titeln, medan Barcelona redan har vunnit den spanska ligan.

- Det här blir vår tredje match på sex dagar och Barcelona gjorde elva ändringar i startelvan i helgen. Det är en enorm skillnad.

TT-AFP

ANNONS