Liverpools tränare Jürgen Klopp firade, och firades, vilt efter CL-triumfen mot Tottenham.
Liverpools tränare Jürgen Klopp firade, och firades, vilt efter CL-triumfen mot Tottenham.

Klopp: Då brukar jag vara halvfull

Liverpool jublade vilt. Men gladast av alla var kanske Jürgen Klopp.

ANNONS
|

Han fick se sitt Liverpool förlora titelfajten i Premier League med minsta möjliga marginal mot Manchester City.

97 poäng mot 98 – och kanske var det den där poängen som gjorde att Jürgen Klopp till slut fick sin revansch, och avslutade säsongen som vinnare i Europas finaste klubblagsturnering.

Efter 2–0-segern i Champions League-finalen blev den 51-årige succétränaren, som tidigare vunnit två tyska ligatitlar med Borussia Dortmund, upplyft och framburen av jublande spelare, innan han försökte sätta ord på sina känslor.

- Jag är så glad för killarna, för alla de här människorna och min familj. De offrar sig för mig och förtjänar det här mer än någon annan, säger Klopp till BT Sport.

ANNONS

Finalen i Madrid var kanske något av ett sömnpiller – bortsett de första två minuterna där Mohamed Salah gjorde 1–0 på straff – men vad gör det för fansen, när resultatet blev att Liverpool tog sin sjätte titel i turneringen. Laget har nu bara Milan och Real Madrid framför sig när det gäller antalet CL-triumfer.

- Har du någonsin sett ett lag som fajtas så här utan bensin i tanken? Och vi har en målvakt (Alisson Becker) som får svåra saker att se enkla ut, säger Klopp.

- Det är den bästa kvällen i våra yrkesliv.

Samtidigt passade tysken på att skämta i tv-intervjun och berättade att hans firande skiljde sig något från hur det brukar se ut.

- Normalt sett är jag halvt berusad 20 minuter efter matchen, men nu har jag bara druckit vatten.

ANNONS
TT

ANNONS