John Klingberg under VM 2017. Arkivbild.
John Klingberg under VM 2017. Arkivbild.

Klingberg till VM: "Vill inte missa chansen"

Backstjärnan John Klingberg har tackat ja till VM-spel. En drömförstärkning för Tre Kronor.

ANNONS
|

Dallasbacken har varit med och vunnit VM-guld både 2017 och 2018. I fjol i Köpenhamn utsågs den spelskicklige 26-åringen till VM-turneringens bäste back.

- Han har en spelstil som är unik och som ingen annan har. Han är svår att läsa av och kan förflytta sig både bakåt och framåt utan att tappa fart, sedan att han är högerfattad gör att vi kan jobba med lite olika uppställningar, säger Popovic om backen som gjorde 45 poäng (10+35) på 64 matcher i NHL:s grundserie och ytterligare 9 poäng (2+7) på 13 slutspelsmatcher.

ANNONS

Som backansvarig i Tre Kronor är det han som har skött kontakten. Att få vinna tre VM-guld i rad blev avgörande för Klingberg vars Dallas åkte ur Stanley Cup-slutspelet tidigare i veckan.

- Det är en chans som du kanske aldrig får igen som spelare, säger Popovic i samband med Tre Kronors matchvärmning inför kvällens VM-premiär mot Tjeckien.

Aktuell mot Norge

Klingberg anländer förmodligen i början av nästa vecka, måndag eller tisdag. Tre Kronor möter Norge i sin tredje match på måndag kväll.

Dallasforwarden Mattias Janmark har ännu inte lämnat besked, men Viasat uppgav i går att det är tveksamt att han kommer på grund av skadeproblem.

När det gäller Coloradosvenskarna Gabriel Landeskog och Carl Söderberg hade Popovic inget besked.

"Ser fräschare ut"

Skadade målvakten Jacob Markström var inte med på matchvärmningen och är inte anmäld till VM-truppen ännu.

- Jag tycker att han ser fräschare ut, det är dag för dag på honom. Det finns ingen anledning att stressa fram något, säger Popovic.

ANNONS

Tre Kronors lagledning har i nuläget inte kontaktat någon annan målvakt utan avvaktar helgen. Skulle Markström inte bli kvitt sin skada verkar inte succémålvakten Robin Lehner, NY Islanders, vara något alternativ.

- Han har utgående kontrakt, så det är inte troligt, säger Popovic.

Bratislava, TT:s utsände

ANNONS