John Klingberg under träningen i Bratislava.
John Klingberg under träningen i Bratislava.

Klingberg ruvar på hämnd efter blåsningen

John Klingbergs välkomnande till ishockey-VM blev en riktig blåsning: Hans hotellrum hade fyllts med 1 400 ballonger.

ANNONS
|

Förutom att Klingberg är en av världens bästa backar brukar 26-åringen från Lerum också beskrivas som en glädjespridare som höjer stämningen i sina lag.

Så hur välkomnar man en sån filur? Tre Kronors lagkapten Oliver Ekman-Larsson och Aftonbladets fotograf Jimmy Wixtröm, som följer laget inifrån under VM, fyllde 1400 ballonger i Klingbergs hotellrum.

En blåsning på mer än ett sätt.

Värsta blåsningen

Klippet spreds på sociala medier i tisdags kväll och blev snabbt populärt. Klingbergs reaktion – munterhet, men en viss uppgivenhet också.

- Jag hade precis kommit från flyget, inte sovit så bra och skulle ta en dusch. Så fick jag vänta 1,5 timme på att ballongerna skulle ut ur rummet.

ANNONS

Den värsta blåsning han upplevt?

- Absolut, det här var riktigt bra. Det är nog det bästa jag sett. Man har sett innan att folk tagit ut möbler ur hotellrum och sånt, men jag kunde ju knappt komma in i rummet.

Nu smider han på en hämnd.

Går för guld

Men koncentrerar sig också på huvudsyftet med vistelsen i Bratislava. Att försöka ta sitt tredje raka VM-guld. Mot Österrike på torsdagen kommer han att spela i andra backpar med Mattias Ekholm.

- Det känns bra, jag har spelat litegrann med honom innan. Vi känner varandra ganska bra eftersom vi möts ofta i NHL. Han är en sjukt bra back. Sedan är han jättetrevlig och lätt att ha att göra med, säger Klingberg.

Sedan han landade i tisdags har VM-truppen spetsats ytterligare. Gabriel Landeskog landar på torsdagsmorgonen och spelar direkt mot Österrike om det inte blir förseningar.

ANNONS

- Jag tycker det ser väldigt bra ut, det är en av anledningarna att man kommer när man är utslagen där borta. Man kollar hur bra laget är och hur stor chans man har och vinna och då ville jag komma direkt. Alla är inställda på att vi ska gå för guld.

Bratislava, TT:s utsände

ANNONS