Carl Klingberg överlistar Rysslands målvakt Igor Bobkov med en fräckis.
Carl Klingberg överlistar Rysslands målvakt Igor Bobkov med en fräckis. Bild: Jussi Nukari/AP/TT

Klingberg drog fräckis i repris

Tillbaka i landslaget efter skräckskadan bjöd Carl Klingberg på ett fräckt straffmål.
– Jag gjorde den förra helgen i schweiziska ligan så det var tur att målvakten inte sett den på Twitter, säger Zugforwarden.

ANNONS

Fräckisen som inledde den svenska upphämtningen mot Ryssland i Karjalaturneringen räckte till en poäng vid full tid, men sedan blev det förlust på straffar, 4–5.

Där vågade sig inte Klingberg på samma variant och missade i stället.

– Det måste finnas ett överraskningsmoment, så hade jag gjort den igen hade nog målvakten haft mig, säger Klingberg.

Straffen, som blev viral igen, var en iskall variant där han tog pucken nära ryske målvakten Igor Bobkov. När Bobkov försökte stötbryta, drog Klingberg tillbaka pucken en bit och sedan åt sidan innan han lyfte in den i mål över en bortkollrad målvakt.

"Kul att få visa upp"

Inte illa av en forwards som kanske främst är känd för hårt jobb och massor av energi snarare än mjuka handleder.

ANNONS

– Det är kul att få visa upp den sidan också, även om den andra sidan av mig är en starkare kandidat till att göra bra grejer för laget, säger Klingberg som också noterades för en assist till Niklas Hanssons 4–4-mål.

Klingberg gör sina första landskamper efter skräckskadan i fjol då han bröt nacken i en schweizisk ligamatch. Det kunde ha slutat illa, men efter sex veckor i nackkrage och tre månaders rehabilitering gjorde han comeback under våren.

– Nacken känns ingenting. Jag hade inga farhågor när jag kom tillbaka, det har bara varit att gnugga på som jag brukar. Men jag förstår att landslaget inte ringde, de hade ju sina gubbar som de hade testat, säger Klingberg som var med och vann VM-guld 2017.

Sugen på seger

Tre Kronor avslutar på söndagen mot ett starkt Finland som har 13 spelare från vårens VM-guldlag. Det var ju där Finland skrällslog Sverige i kvartsfinal. Svenskarna har inga VM-spelare i Karjalalaget.

– Man vill alltid slå Finland och det blir vår chans att få en vinst i den här turneringen. Det finns ingenting att spara på, säger Klingberg.

Göran Sundberg/TT

ANNONS