Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Niklas Svedberg gick förlorande ur SHL-kvalet när Timrå mötte Oskarshamn. Nu blir Djurgården ny klubbadress för målvakten.

Klart: Svedberg ny målvakt i Djurgården

Niklas Svedberg följer inte med Timrå ned i hockeyallsvenskan 29-åringen har i stället skrivit på för Djurgården.

Djurgården har under de två senaste säsongerna haft en av SHL:s absolut bästa målvakter i Adam Reideborn. Efter den gångna säsongen, som slutade med en förlorad SM-final mot Frölunda, valde dock 27-åringen att ta karriären vidare till KHL och Ak Bars Kazan.

Nu har Djurgården presenterat en ersättare: Niklas Svedberg från Timrå.

- Det känns fantastiskt roligt att få spela här och försöka vinna ett SM-guld med Djurgården, säger 29-åringen i en video publicerad på Djurgårdens webbplats och tillägger:

- Det var ett enkelt beslut att komma hit. Jag är väldigt glad över möjligheten att spela i Djurgården med det drivet som finns i klubben och viljan att vinna. Samtidigt är jag ödmjuk inför uppgiften, jag kommer ifrån en tuffare säsong i Timrå men jag är väldigt inspirerad över den här chansen.

Svedberg återvände till svensk ishockey förra året efter en sexårig utlandssejour. Återkomsten slutade dock med degradering i Timrå. Han har tidigare spelat i Djurgårdens juniorverksamhet.

- Det är några år sen men det var fantastiskt roligt då och det är några killar som man känner igen sedan tidigare. Jag har varit djurgårdare sedan jag var liten så det här känns jättekul, säger Svedberg.