Klart: Så blir Vårruset i Halmstad i år

En vecka att springa på hemmaplan – eller på en nysnitslad bana på Galgberget. Nu är det klart hur Vårruset 2021 kommer se ut när löparfesten återvänder till Halmstad.
– Det kommer bli roligt, men kommer inte vara på det traditionella sättet, säger tävlingsledaren Roger Andersson.

ANNONS
LocationGalgberget||

Förra året ställdes Vårruset in för första gången sedan premiäråret 1989 på grund av coronapandemin.

I december meddelade dock Vårruset-organisationen att världens största motionsserie för kvinnor som brukar locka 85 000 deltagare årligen, kommer genomföras under 2021.

Osäkerheten har dock varit stor även i år och därför presenterades två möjliga alternativ för loppet. En turné som genomförs som vanligt under en dag i 13 städer runt om i landet med smittsäkringsåtgärder eller en hel vecka där deltagarna kan springa på hemmaplan när det passar.

Svaret blev – båda.

Vecka 17, mellan den 26 april-2 maj, börjar turnén i Halmstad, Malmö och Helsingborg. Under den tiden kan deltagare springa på hemmaplan om de vill. Men det kommer också under denna vecka finnas en ny snitslad bana på Galgberget där löparna inte längre springer inne på Lv6-området. Distanserna kommer vara 2,5 kilometer och 5 kilometer.

ANNONS

– Det kommer bli ett Vårruset 2021, men inte på det traditionella sättet. Under Vårruset-veckan kan tjejerna springa sitt lopp och antingen gör man det på Galgberget eller på hemmaplan. Det är de två varianter som finns, säger tävlingsledaren Roger Andersson.

Mer spartanskt i år

Torsdagen den 29 april är själva tävlingsdagen, men jämfört med tidigare årgångar blir det av förklarliga skäl mer spartanskt i år.

Det kommer inte finnas någon tidtagning eller nummerlappar och det blir ingen turné med sponsorer och dylikt från centralt håll.

– Det enda som kommer finnas i princip är en startflagga och en målflagga. Sedan ska vi ordna ett ställe där de kan äta sin picknick. De får även en presentbox med medalj, men den kommer nog skickas ut först när alla lopp är genomförda i juli, säger Roger Andersson.

Däremot kommer alla deltagare ha tillgång till en app som tas fram för Vårruset.

– I den kommer det finnas en massa träningstips, var du kan springa och du kan ta din tid. Det ska finnas i stort sett allt i den.

Hoppas på 1500 anmälda i år

Roger Andersson gläds åt att det faktiskt blir ett lopp i år och konstaterar att intresset verkar finnas även om man har backat en del i sin ursprungliga prognos.

ANNONS

– Hittills har vi fått knappt 300 anmälningar. Vi har en målsättning på 1500. Får vi det är vi jätteglada.

LÄS MER:Klart: Då återvänder Vårruset till Halmstad 2021

LÄS MER:Från succéår till inställt för klassiska premiärtävlingar

ANNONS