Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Ljungberg ser ut att stanna i Arsenal under nye managern Mikel Arteta. Bild: DAVID KLEIN
Fredrik Ljungberg ser ut att stanna i Arsenal under nye managern Mikel Arteta. Bild: DAVID KLEIN

Klart på julafton: Ljungbergs nya roll i Arsenal

UPPDATERAD. Fredrik Ljungberg fortsätter som assisterande tränare i Arsenal efter tiden som tillfällig manager.
Det bekräftas av Arsenal på julafton efter helgens framtidssamtal med nye managern Mikel Arteta.
– Vi pratade och tog beslutet att det bästa för honom är att stanna med oss, säger Arteta.

Fredrik Ljungberg gjorde sin sista match som tillfällig huvudtränare för Arsenal i det mållösa bortamötet med Everton i lördags.

På söndagen tog nye managern Mikel Arteta över. Arteta jobbar just nu för fullt med att sätta ihop sin nya tränarstab och har efter helgens match även haft ett möte med Fredrik Ljungberg om framtiden.

På presskonferensen inför Arsenals nästa Premier League-match mot Bournemouth på annandag jul fick Mikel Arteta frågor om Fredrik Ljungbergs framtid i klubben och meddelade då att ex-HBK:aren, som inledde säsongen som assisterande tränare till sparkade managern Unai Emery, ser ut att bli kvar.

– Jag pratade med Fredrik efter matchen och berättade om mina idéer och vilka personer jag vill ta in i tränarstaben, deras roller och ansvarsområden. Jag ville veta vad han kände, vad han tänkte och vilka förväntningar han hade. Vi pratade och tog beslutet att det bästa för hoom är att stanna med oss, säger Mikel Arteta enligt Arsenals hemsida.

– Jag anser att han känner till spelaran, situationen, han vet vad som varit och hans kunskap om spelet kommer hjälpa oss att verkligen bli bättre.

Arteta fick väldigt bra intryck av Ljungberg

Mikel Arteta säger att han kände Ljungberg lite grann innan mötet.

– Jag fick ett väldigt bra intryck. Han är redo att hjälpa till. Han var väldigt positiv.

UPPDATERAD 24/12

På julafton bekräftar Arsenal även på sin hemsida att Fredrik Ljungberg blir en del av Mikel Artetas nya tränarstab. Ljungberg fortsätter i rollen som assisterande tränare.

Övriga delar av tränarstaben utgörs av Albert Stuivenberg, som tidigare jobbat med Louis van Gaal i Manchester United och just nu är assisterande förbundskapten för Wales, Steve Round, som kommer närmast från rollen som fotbollschef i Aston Villa, samt målvaktstränaren Inaki Cana Pavon, som hämtas från Brentford.

Fler lokala sportnyheter hittar du här