Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Ljungberg, här under tiden i Wolfsburg, blir ny assisterande tränare i Arsenals A-trupp. Bild: THORSTENWAGNER
Fredrik Ljungberg, här under tiden i Wolfsburg, blir ny assisterande tränare i Arsenals A-trupp. Bild: THORSTENWAGNER

Klart: Fredrik Ljungberg får roll i Arsenals tränarstab

Fredrik Ljungberg är tillbaka i Arsenals A-lag - som tränare. Den förre HBK- och landslagsprofilen blir ny assisterande tränare i A-laget, meddelar Arsenal på sin hemsida.
– Jag ser fram emot att få jobba sida vid sida med Unai (Emery) och hans tränarstab för att hjälpa Arsenal att vinna titlar, säger Fredrik Ljungberg till hemsidan.

Som spelare i Arsenal mellan 1998 och 2007 var Ljungberg firade stjärna. Landslagssvensken vann Premier League två gånger, FA-cupen vid tre tillfällen och spelade en Champions League-final (2006, förlust mot Henrik Larssons Barcelona).

Han inledde sin tränarkarriär i Londonklubbens U15-lag 2016. Efter att ha varit assisterande i tyska Wolfsburg en sväng 2017, återvände han till Arsenal 2018 och tog då över U23-laget där han har imponerat.

Efter den gångna säsongen har det spekulerats i engelska medier om att Arsenals manager Unai Emery velat lyfta upp Ljungberg när han tittat på förändringar i sin tränarstab efter vårens femteplats i ligan som innebär att Arsenal missade att nå Champions League nästa säsong.

Nu är det officiellt.

Arsenal skriver på sin hemsida att Fredrik Ljungberg blir ny assisterande tränare i A-truppen som ett led i att stärka arbetet med att utveckla unga spelare för att de ska kunna nå A-laget.

”Vi är oerhört glada över den påverkan som Freddie haft med att utveckla våra unga spelare till att nå A-truppen och han förtjänar det här steget. Vid sidan av hans tränaruppgifter kommer Freddie ha ett stort fokus på unga spelare som är på väg in i A-truppen”, skriver Arsenal.

Ljungberg: ”Hjälpa Arsenal vinna titlar”

Fredrik Ljungberg var är glad över chansen.

– Jag ser verkligen fram emot den här möjligheten att fortsätta utveckla och arbeta med de stora talanger som är på väg att slå sig in i A-laget och att få jobba sida vid sida med Unai och hans tränarstab för att hjälpa Arsenal att vinna titlar, säger Ljungberg i ett uttalande.

– Jag ser fram emot att jobba i den nya strukturen och att få dela med mig av min erfarenhet och kunskap om vad som behövs för att lyckas på den här nivån.

Ersätter Bould – som går andra hållet

När Fredrik Ljungberg tar steget upp får Arsenal-legendaren Steve Bould ta klivet i motsatt riktning. Bould, som var en av de assisterande tränarna den gångna säsongen, blir ny U23-tränare och ansvara för både U23- och U18-lagen tillsammans med akademitränaren Per Mertesacker. Bould kommer också samarbete en hel del med Fredrik Ljungberg när unga spelare ska lotsas fram.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!