Klart: Då återvänder Vårruset till Halmstad 2021

I våras ställdes Vårruset in för första gången sedan premiären på grund av coronapandemin. Men nu är det klart att motionsloppet återvänder till Halmstad till våren.
– Jag hoppas verkligen att vi får uppleva den här festen igen, säger Roger Andersson, tävlingsledare i Halmstad OK.

ANNONS
|

När Vårruset, som är världens största motionsserie för kvinnor med 85 000 deltagare årligen, tvingades ställa in alla sina lopp i våras var det första gången sedan premiären 1989.

Men nästa år är motionsloppet tillbaka enligt arrangören.

– Vi lever alla i en stor osäkerhet och jag tror inte jag är ensam om att vilja ha något tydligt att se fram emot, att kunna längta till. Därför känns det så bra att redan nu kunna berätta att Vårruset kommer att bli av, och hur det kommer att gå till, säger Louise Fredriksson som är projektledare för Vårruset på Marathongruppen i ett pressutskick.

ANNONS

Det är dock inte säkert att det kan genomföras som vanligt. När anmälan öppnades under torsdagen presenterade arrangören två alternativ för genomförandet.

Ett där turnén genomförs som vanligt under en dag i 13 städer runt om i landet, men med smittsäkringsåtgärder för att minska trängsel och skapa ett tryggt och säkert evenemang.

Det andra alternativet är att man får en hel vecka på sig att genomföra loppet i sin stad. Då ingår tillgång till en ny app med experters coachning i träning och hälsa.

Senast i slutet av februari ska det komma ett besked om vilket av alternativen som kommer användas.

Hoppas på 3000 anmälda i Halmstad

För Halmstads del kommer Vårruset äga rum den 29 april.

– Säger regeringen och FM att det inte får vara något lopp före den 1 juni så är det ju kört, men jag hoppas verkligen att vi får uppleva den här festen igen för det är både trevligt och full fart på Galgberget, säger Roger Andersson, tävlingsledare för Vårruset i Halmstad.

Då kan det också bli försenad premiär för det nya banförslaget som togs fram till årets inställda lopp där löparna inte längre springer inne på Lv6-området.

Roger Andersson är försiktigt förhoppningsfull inför Vårrusets återkomst 2021.

– Om 3000 löpare anmäler sig vore det väldigt bra.

ANNONS

LÄS MER:Vårruset ställs in: ”Känns mycket tufft”

ANNONS