Går för guld. Halmstad Muay Thais Magnus Andersson är klar för EM-semifinal.
Går för guld. Halmstad Muay Thais Magnus Andersson är klar för EM-semifinal.

Klar för EM-semi: Ska visa världen hur bra jag är”

Magnus Andersson är klar för semifinal i EM. Men Halmstad Muay Thai-fightern nöjer sig inte med ett brons. – Nu ska jag visa världen hur jävla bra jag är, säger han.

ANNONS
|

Efter att i måndags gjort en storstilad debut i Europamästerskapets A-klass, där Andersson sänkte slovenen Ziga Gril två gånger innan domaren bröt matchen sent i andra ronden, var 22-åringen klar för kvartsfinal i -71-kilosklassen.

Och den blev en riktig rys(s)are. Andersson vann första ronden med 10-9 men förlorade den andra med samma siffror mot ryssen Denis Kolotygin.

– Ryssen var lång och gick in i klinch vilket han var snäppet vassare på. Men till slut, när jag lyckades undvika det, så fick jag ut mina slag på ett bättre sätt, berättar Andersson på telefon från Split i Kroatien där EM avgörs.

ANNONS

Det var två trötta boxare som gjorde upp i den sista ronden. Men Oskarströmssonen hittade nya krafter på slutet, mycket tack vare tack vare familjestöd från läktaren.

–Hela familjen och flickvännen är nere och man vill inte svika dem, de vill se mig i finalen. Så jag tryckte på allt jag kunde sista 30 sekunderna men jag var ändå inte säker på att vinna.

Men det gjorde han och på torsdag väntar semifinal mot en polack.

– Det är bland det största jag har gjort hittills, speciellt nu när det är A-klassen. Brons är jag inte nöjd med utan målet är ta hem guldet och få möta vitryssen André Kulebin, han har vunnit EM och VM flera gånger och varit en förebild, säger Andersson som tog VM-silver i Jönköping i våras.

Klubbkamraten Therese Gunnarsson åkte ut i sin första match mot ryskan Galina Popova.

ANNONS