Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kittel fyra i världscupfinalen: Är meganöjd

Patrik Kittel gjorde som 2016 och blev fyra i världscupfinalen i dressyr tillsammans med hästen Deja.

Ingen var i närheten av vinnaren i kür, den tyska världsettan Isabell Werth som tog sin fjärde världscuptitel i följd med 90,657 procent. Fredagens vinnare i grand prix, amerikanskan Laura Graves, kom tvåa på 89,082. Tyskan Jessica von Bredow-Werndl kom trea med 83,725 procent – något bättre än Kittel.

Kittel och Deja fick 83,146 procent för sitt program till musik av Stevie Wonder. Det är personligt rekord för Kittel. Och han var mycket nöjd med insatsen Det blev bara ett litet fel i slutet av programmet.

- Allt satt som en smäck, jag kunde inte ha gjort det bättre, jag är så stolt över hästen, säger han till SVT.

- Jag har gjort vad jag kan och hon är en fantastisk häst. Känslan att man gjort vad man kunde i en sån här pressad situation, det är kul.

Kittel kom till världscupfinalen i Paris som vinnare av den västeuropeiska ligan. Den svenske världsnian kom femma i den inledande grand prix-klassen på fredagen.

- Det är klart att det är lite surt att hamna utanför pallen, men jag är jättenöjd med min häst och det är det som betyder mest. Och jag kom en placering bättre än i går, men jag hade gärna varit på pallen.