Isaac Kiese Thelin (i vitt) gjorde mål i sin första match från start i Leverkusen.

Kiese Thelin nätade när Leverkusen vände

Isaac Kiese Thelin fick chansen från start för Leverkusen och tog den – till slut. Svensken gjorde ett av målen när tyskarna vände 0–2 till 3–2 borta mot Ludogorets i Europa League. Mål blev det även för Viktor Claesson för Krasnodar.

|

I Bundesligaspelet har det hittills blivit två inhopp totalt. När Leverkusen inledde Europa League-gruppspelet borta mot Ludogorets så fick Isaac Kiese Thelin för första gången starta för det tyska laget.

Det startade inte kalasbra. Efter en dryg halvtimme var det Ludogorets som överraskande ledde med 2–0.

I slutändan skulle dock Thelin och hans lagkamrater få fira. Kai Havertz reducerade i första halvlek innan Kiese Thelin skulle få göra sitt första Leverkusenmål, efter att påpassligt ha petat in en retur till 2–2 med dryga timmen spelad. Havertz skulle därefter, vackert, sätta 3–2-målet i 69:e minuten.

Planenliga Londonsegrar

Mål blev det även för Viktor Claesson, vars välriktade och låga avslut från straffområdeskanten i den 26:e minuten borta mot Akhisarspor räckte för att ordna en Krasnodarseger med 1–0.

Chelsea gjorde det som krävdes borta mot Paok Saloniki, med Pontus Wernbloom från start på mittfältet. Brasilianaren Willian, för dagen med kaptensbindeln på armen, fastställde det som skulle bli slutresultat redan i den sjunde minuten när han gjorde 1–0 efter en djupledslöpning.

Det gjorde också Londonkollegan Arsenal hemma mot ukrainska Poltava, som vann med komfortabla 4–2.

Energidrycksderby

På Estadio La Ceramica i Villarreal fick Glasgow Rangers, med Steven Gerrard vid tränarrodret, en skön start på klubbens första Europagruppspel på många år. Skottarna hittade kvitteringar två gånger om mot det spanska, mer namnkunniga, motståndet och fick med sig ett 2–2-resultat.

Salzburg gick vinnande med 3–2 ur "energidrycksderbyt" borta mot Leipzig, där gästerna från Österrike hade en 2–0-ledning efter första halvlek. Tyskarna kom dock tillbaka till 2–2, med svenske stjärnan Emil Forsberg beskådandes från avbytarbänken. Svensken var nog inte lika glad att se norrmannen Fredrik Gulbrandsen göra ett sent segermål för Salzburg i 89:e minuten.

Sent avgörande blev det också för Mikael Lustigs Celtic, som vann med 1–0 hemma mot norska Rosenborg.