Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adrian Kempe försöker lära känna sina nya kedjekompisar Viktor Arvidsson och Filip Forsberg.

Kempe ska skapa kemi med Nashvilleduon

Nashvillestjärnorna Filip Forsberg och Viktor Arvidsson har redan kemin. Under Danmarks-VM är Adrian Kempe deras nye lekkamrat.

Den sena NHL-förstärkningen Viktor Arvidsson spelade redan mot Schweiz i söndags, men Filip Forsberg gjorde debut i Danmarks-VM när Tre Kronor säkrade gruppsegern i Köpenhamn via 3–1 mot Ryssland under tisdagskvällen. Då fick Nashvillestjärnorna Adrian Kempe mellan sig som center.

- Jag och "Arvid" har ju spelat ihop så vi vet ju precis hur vi ska göra det, men jag tycker att Kempe gjorde det riktigt bra emellan oss. Han är en smart tvåvägscenter, som är riktigt bra åt båda hållen. Han skapade mycket chanser för oss, säger Filip Forsberg.

"Var jättekul"

Adrian Kempe håller med.

- Det var jättekul. Man ser ju att de har en bra kemi sedan tidigare. Jag försökte väl fylla den där tredje luckan och göra ett bra jobb defensivt. Komma in i lite lägen och försöka ge dem lägen i offensiven. Jag tycker att vi gjorde en bra match. Det var deras först match tillsammans här i VM, säger Kempe.

TT: På vilket sätt märks det på isen att Forsberg och Arvidsson har en kemi?

- Det är framför allt när de har pucken. Det rörelsemönster de kör – de vet var de har varandra hela tiden, säger 21-åringen.

Mot Ryssland gick formationen Forsberg–Kempe–Arvidsson poänglös. Nu väntar Lettland i kvartsfinal på torsdagskvällen.

- Allt kan bli bättre, men jag tycker att vi skapade en hel del lägen mot Ryssland, säger Adrian Kempe.

Under Sveriges obesegrade resa i gruppspelet har Kempe annars fått hoppa runt i formationerna och på olika positioner. Han började som center, fick sedan spela ytterforward och nu center igen. Han står på ett mål och fyra assist på sju matcher.

- Jag har studsat runt i alla kedjor, men jag tycker ändå att det har funkat bra med vilka jag än har spelat med. Jag har spelat center nästan hela säsongen och jag tycker att känner den positionen ganska väl, säger Kempe, som svarade för 16 mål och 21 assist under NHL:s grundserie.

Första senior-VM

Hans Los Angeles åkte ut i fyra raka matcher mot NHL-nykomlingen Vegas i Stanley Cup. När väl förfrågan kom från Tre Kronor var det givet att packa väskorna för en resa till Europa. Mästerskapet i Danmark är Kempes första senior-VM.

- Det var surt att åka ut i förstarundan. Att få komma hit och ha en chans att få vinna något – då är det självklart att ställa upp. Jag är väldigt stolt över att för första gången dra på mig Tre Kronor-tröjan som senior i ett mästerskap.