Kevin Labanc och Erik Karlsson firar efter det avgörande målet mot LA Kings.

Karlssons spelade fram till segermål

Erik Karlsson slet hårt när hans San Jose Sharks mötte LA Kings borta. Och hans grovjobb fick utdelning – San Jose vann med uddamålet efter svenskens pass fram till avgörande 3–2 i förlängningen.

|

Med nära 30 minuter var Erik Karlsson den spelare som fick mest istid av alla i Staples Center i Los Angeles. Den 28-årige svensken fick se sitt lag ta ledningen med 2–0 i första perioden innan Kings vaknade. Los Angeles-laget reducerade i slutet av första och kvitterade sedan precis i inledningen av andra.

Därefter höll båda lagen tätt och något avgörande under full tid blev det inte. Väl i förlängningen gick det dock undan – efter knappt tre minuter spelade Erik Karlsson pucken till Logan Couture som stack i väg över mittlinjen och serverade Kevin Labanc framför kassen som stötte in avgörandet.

Två poäng

Karlsson var inte den ende framgångsrike nordbon i nattens NHL-hockey. 21-årige Sebastian Aho från Finland utsågs till matchens bäste spelare efter att ha kammat hem två poäng genom ett mål och en assist när hans Carolina vann på bortaplan mot Columbus. Ahos 2–1-mål var det enda i andra perioden. Matchen slutade till sist 3–1.

Målvakten Curtis McElhinney släppte in ett mål i första perioden men murade sedan igen helt och stoppade 31 skott mot mål.

Även 26-årige Carolina-spelaren Micheal Ferland gjorde ett mål och en assist i matchen.

Carolina och Columbus är två av de yngsta klubbarna i NHL. Medelåldern i Columbus är 25 år och 24 dagar, medan den i Carolina är 25 år och 243 dagar, twittrar NHL Public Relations.

I och med vinsten fick den nye tränaren Rod Brind'Amour sin första viktiga seger med laget, som i torsdags förlorade sin första match för säsongen mot New York Islanders efter förlängning.

Första poängen

Den ryske centern Andrej Svetjnikov, som valdes tvåa i draften 2018 efter svensken Rasmus Dahlin, fick sin första poäng i matchen genom en assist till Jordan Martinook, som gjorde Carolinas första mål mindre än två minuter in i matchen.

Brandon Dubinsky stod för Columbus enda mål, som kom knappt 13 minuter in i första perioden.

Rättad: I en tidigare version fick Sebastian Aho fel nationalitet. Rätt är att han kommer från Finland.