Vegas center William Karlsson (vänster) firar sitt mål med Deryk Engelland och Jonathan Marchessault borta i Tampa.
Vegas center William Karlsson (vänster) firar sitt mål med Deryk Engelland och Jonathan Marchessault borta i Tampa.

Karlssons 24:e mål när Vegas slog Tampa

Vegas succésäsong fortsätter i NHL-ishockeyn. Borta mot Tampa Bay, ligans bästa lag den här säsongen, kom en ny seger, 4–1.

ANNONS
|

Karlssons mål kom några sekunder in i tredje perioden, när Vegas ledde med 3–1. Jonathan Marchessault vann en tekning i offensiv zon och serverade Karlsson som sköt lika snabbt som välplacerat.

- Marchessault sade åt mig att vara beredd, han skulle försöka spela pucken direkt till mig. Det gjorde han också, säger William Karlsson till Aftonbladet.

- Det är roligt att det fortsätter att rulla på.

ANNONS

Näst bäst

Segern var Vegas sjunde på de tio senaste matcherna och laget, som bildades inför den här säsongen, är så här långt näst bäst i ligan efter just Tampa Bay.

- Det är starkt att vinna här, men vi var effektiva i kväll. De hade också mycket chanser, men det var vi som satte puckarna, säger William Karlsson.

Patric Hörnqvist hade också en bra dag på isen. Han gjorde två av målen när Pittsburgh slog Los Angeles med 3–1. Det matchavgörande målet placerade han snyggt upp i nättaket i numerärt överläge, framspelad av Sidney Crosby. Los Angeles enda mål gjordes av Adrian Kempe.

Omgångens målkung

Fler svenska målskyttar: Alexander Steen gjorde ett mål och en assist när hans St Louis besegrade Ottawa med 4–1 hemma, Carl Söderberg stod för ett av målen när hans Colorado vann med 5–3 mot San Jose och även Arizonas Oliver Ekman-Larsson gjorde mål, men hans åttonde fullträff för säsongen räckte inte till mer än en förlust efter straffar, 2–3 mot Nashville.

I målvaktskampen mellan Henrik Lundqvist och Robin Lehner var det den förstnämnda som gick vinnande ur striden. Lundqvist gjorde 34 räddningar och hjälpte New York Rangers till segern mot Buffalo med 4–3.

ANNONS
TT

ANNONS