Vegas William Karlsson, i mitten, firar ett mål mot Winnipeg tillsammans med sina lagkamrater.
Vegas William Karlsson, i mitten, firar ett mål mot Winnipeg tillsammans med sina lagkamrater.

Karlsson tvåmålsskytt – Vegas på gång

Fjolårets succélag börjar komma igång i NHL-ishockeyn. Vegas Golden Knights har fortfarande inte säkrat en slutspelsplats, men 5–0-segern hemma mot Winnipeg vittnar om att formen är väldigt bra för tillfället. William Karlsson gjorde två av målen.

ANNONS
|

Den 26-åriga svenska forwarden gjorde 78 poäng på 82 grundseriematcher förra året och var starkt bidragande till att Vegas under sin första NHL-säsong tog sig hela vägen till Stanley Cup-final.

Den här säsongen har poängskörden varit något mer beskedlig – Karlsson har hittills gjort 48 poäng på 73 matcher – men på de nio senaste matcherna har han gjort tolv poäng.

I 5–0-segern hemma mot Winnipeg gjorde Karlsson två nya mål och hans kedja med Reilly Smith och Jonathan Marchessault börjar hitta formen igen.

- Under de senaste matcherna har det känts väldigt bra. Det har klickat för hela linan och vi fick mycket utdelning i kväll. Det är alltid roligt att spela hockey då, säger William Karlsson till Expressen.

ANNONS

Fjolårsfinalsten har fortfarande inte säkrat en plats i Stanley Cup-slutspelet. Men om laget väl tar sig dit är målet att gå ett steg längre än förra säsongen.

- Vi ska ta oss till slutspel först, sedan får vi se hur det slutar. Men det är klart, vi vill alla få chansen att lyfta bucklan, säger William Karlsson.

TT

ANNONS