Vegas center William Karlsson firar ett av målen mot San Jose Shark hemma i Las Vegas.
Vegas center William Karlsson firar ett av målen mot San Jose Shark hemma i Las Vegas.

Karlsson tvåmålsskytt när Vegas vann

William Karlsson gjorde två mål när Vegas vann mot San Jose med 5–4 efter förlängning. Flera svenskar har stått för mål och assist i NHL-ishockeyn.

ANNONS
|

Det var Karlssons mål nummer 11 och 12 för säsongen för den nya NHL-klubben.

- Det känns som om pucken alltid finns där, säger Karlsson, som har gjort sex mål de senaste fyra matcherna och som hyllar sin kedja.

- Mina kedjekamrater gör det väldigt lätt för mig. Det skulle ha varit fint att få göra ett hattrick, men jag är glad för de två målen och de två poängen, säger han efter matchen enligt AP.

ANNONS

Vegas hade 4–1 i mitten av andra perioden och såg ut att ha säkert grepp om poängen. Men gästerna kom igen, och det krävdes förlängning för att bärga segern. Jonathan Marchessault avgjorde.

Zuccarello avgjorde

I New York var det norske Mats Zuccarello som såg till att Rangers vann mot Detroit, 2–1, när han gjorde mål 37 sekunder in i förlängningen. Henrik Lundqvist gjorde 40 räddningar.

- Det har känts bra ett längre tag nu. Hela november, i princip. Jag är helt klart nöjd, säger Lundqvist till Aftonbladet efter matchen.

Tomas Tatar gjorde målet för Detroit i powerplay, med assists av Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg.

- Vi fick en poäng med oss och spelade mycket bättre än i de två närmast föregående matcherna. Det kändes okej, säger Zetterberg till Aftonbladet.

ANNONS

Tyler Seguin gjorde hattrick när Dallas besegrade Calgary med 6–4. Mattias Janmark och John Klingberg passade fram till det första målet, i början av andra perioden.

New Jersey vann hemma mot Vancouver med 3–2. Daniel Sedin gjorde mål för gästerna, hans femte för säsongen, med assist av brodern Henrik Sedin och Alexander Edler.

Daniel Sedin gjorde även en målgörande passning och är nu bara två poäng från 1000 i NHL-karriären.

Josefson målskytt

För Jacob Josefson blev det första NHL-målet i höst när hans Buffalo vann mot Edmonton med 3–1.

Boston vann hemma mot de regerande mästarna Pittsburgh med 4–3. Segermålet gjorde tjecken David Pastrnak, som gjorde två säsonger i Södertälje 2012–14.

Patric Hörnqvist noterades för assist på Sidney Crosbys kvittering till 3–3, som godkändes först efter videogranskning. Stjärnan slog in pucken från bröstet på den liggande Bostonmålvakten.

TT

ANNONS