Erik Karlsson, i mitten, är skadad och missar flera matcher med sitt San Jose. Bild från i februari.
Erik Karlsson, i mitten, är skadad och missar flera matcher med sitt San Jose. Bild från i februari.

Karlsson och Landeskog borta i veckor

Både Erik Karlsson och Gabriel Landeskog är skadade och blir borta från NHL-ishockeyn en längre tid.

ANNONS
|

Erik Karlsson har haft problem med en ljumske och har redan missat ett antal matcher för sitt San Jose.

Hans frånvaro de tre senaste NHL-matcherna beror enligt The Athletics-reportern Kevin Kurz på en ny skada, även den i närheten av ljumsken, skriver han på Twitter. Skadan sätter stopp för spel den kommande tiden och enligt Kurz säger Karlsson att han inte kommer att göra comeback på ett bra tag.

Han ska dock "med 100 procents säkerhet" vara tillbaka till Stanley Cup-slutspelet och eventuellt även kunna spela några matcher före det.

ANNONS

Samtidigt kommer besked från Colorado att Gabriel Landeskog också är skadad. I hans fall ska det vara en skada på överkroppen som stoppar anfallsstjärnan från spel i fyra till sex veckor, vilket betyder att han tidigast är tillbaka till ett eventuellt slutspel. Skadan ska ha uppkommit i torsdagens match mot Dallas, när han krockade med målvakten Ben Bishop vid sargen.

Lagkapten Landeskogs skada kommer olägligt. Colorado är just nu utanför Stanley Cup-slutspelet, fyra poäng bakom Minnesota, som för tillfället har sista wild card-platsen i Western conference.

- Det är ett stort avbräck för oss, men vi kan inte titta bakåt. Det har hänt och nu måste en massa andra spelare fylla hans plats och ta större ansvar. Det finns killar som kan det och vi måste spela med dem som är tillgängliga, säger Colorados poängkung Mikko Rantanen till nhl.com.

TT

ANNONS