Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Segerjubel. Sandra Karlsson (i mitten) vann i helgen fjärde SM-deltävlingen i MX-Girls i Årsunda. Hon är numera tvåa i SM-serien.

Karlsson knep första SM-vinsten

MCK Hallandias Sandra Karlsson vann i helgen sin första SM-deltävling. Hon körde in på första och tredje plats i MX-Girls-heaten i fjärde deltävlingen i Årsunda.

– Det är jättekul. Jag gjorde även min första pallplats i förra deltävlingen. Nu har jag chans på medaljerna i totalställningen, säger MCK Hallandias Sandra Karlsson, som också kör för Kawasaki Sverige Team Green. 

18-årige Halmstadtjejen Sandra Karlsson är i storform. Hon knep i mitten av juni första pallplatsen på SM i tredje deltävlingen i Borås och tog i helgen hem fjärde deltävlingen i Årsunda. Hon inledde under lördagen starkt med att vinna första heatet för att sedan komma trea under söndagen i andra heatet. Det räckte till vinst. 

– Jag var skitnervös inför söndagen. Jag gjorde en hyfsad start och var femma, men körde upp och var tvåa med ett halvt varv kvar. Sedan ramlade en varvad tjej framför mig, vilket gjorde att jag fick stopp och tappade en placering, men det räckte ändå för vinst.

Hon kliver efter helgens seger upp på andra plats i totalställningen. Det ger ett bra utgångsläge med ett fåtal deltävlingar kvar i mästerskapet. Hon slutade i fjol femma totalt och är i år sugen på att ta medalj.

– Jag känner att jag är i bra form. Jag får hoppas på det bästa. Det går sedan inte att styra över om hojen stannar eller om jag blir skadad, men som det ser ut nu siktar jag själfallet på en pallplats. 

Klubbkamraten Felicia Loo kom i samma klass på nionde plats och ligger på 13:e plats i totalställningen, medan Veingesonen Ken Bengtson slutade fyra i MX2-klassen och är trea totalt.
Nästa SM-deltävling är till helgen i Tomelilla.

Fler lokala sportnyheter hittar du här