Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
EM-brons. MCK Hallandia-föraren Sandra Karlsson körde under söndagen hem sin första EM-medalj i Lettland. 

Karlsson körde hem EM-brons

Halmstadbon Sandra Karlsson tog under söndagen EM-brons i Stelpe i Lettland. Hon körde in på tredje- och fjärdeplats i heaten och bärgade därmed sin första EM-medalj i sitt första EM.

– Det känns jättebra. Det var över förväntan. Jag hade en jättebra helg och fick kriga för mina placeringar, så jag är jättenöjd, säger Karlsson. 

MCK Hallandia-föraren körde under söndagen den sista EM-deltävlingen i lettiska Stelpe för att bevaka sin tredjeplats i totalställningen och plocka hem ett EM-brons.  Det kändes under lördagen långt borta. 19-åringen var en bit efter, norska huvudkonkurrenten om bronset Mathea Selebo, i tidskvalet.

– Jag var väldigt nervös, då hon var precis bakom mig i totalen och var snabbare än mig i kvalet, men det gick ju bra ändå, myser hon.

För när det väl under söndagen blev allvar, så var Karlsson snabbare än Selebo på banan. I första heatet körde hon in på tredje- och i andra på fjärdeplats - i båda heaten en placering före norskan.

– Jag ledde i början av första heatet, men gjorde ett litet misstag och tappade lite, men höll ändå undan för norskan. Det var lite samma i andra racet, där jag kom före henne. Jag gjorde mitt bästa och försökte att inte tänka på totalen.

Hon blev därmed fyra i sista deltävlingen och tog EM-brons i sitt första EM efter danska vinnaren Sara Andersen och svenska tvåan Emelie Dahl, som var en bit före henne både inför och efter sista deltävlingen i totalställningen.

– Jag hade inga stora mål inför EM. Jag visste inte var jag låg någonstans, samtidigt som jag kraschade bort mig i början. Jag är jättenöjd och nu ska jag kämpa vidare och ta mig ännu längre.

Nästa helg blir det en ny SM-deltävling i Varberg och helgen efter det VM-deltävling i Tjeckien. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här