Vegas firar William Karlssons hattrick.

Karlsson gjorde Vegas första hattrick

Precis när 2017 blev 2018 hemma i Sverige gjorde William Karlsson Vegas första hattrick i NHL-ishockeyn, i matchen där Toronto besegrades med 6–3.

|

Segern blev Vegas sjunde i rad, och matchens sista mål blev Karlssons 20:e för säsongen.

- Det var ganska overkligt. Ett hattrick kan man knappt drömma om så det var skönt att se den gå in, säger han efter hemmamatchen.

Det sista målet kom med drygt 90 sekunder var kvar. Karlsson åkte ikapp med motståndarlagets Morgan Rielly. Båda kastade sig efter pucken, som Karlsson fick in i öppen kasse.

"Vi har självförtroende"

Vegas gick ut hårt och fick tre mål under de första 14 minuterna, ett av dem var Karlssons. I andra perioden tog svenskens mål matchen till 4–1, och hans sista mål i tredje fastställde slutresultatet.

- Vi har spelat bra hela december, vi har självförtroende och jag tror att det märks på isen. Det spelar ingen roll om vi ligger under med ett mål eller två, vi bara kör på, säger Karlsson.

Han noterades även för en assist i tredje perioden och utsågs till en av matchens bästa spelare enligt NHL:s sajt.

Torontos Auston Matthews, som gjorde två mål i matchen, fick sitt hundrade NHL-poäng. William Nylander noterades för assist till ett av Matthews mål.

Fler svenskmål

Anaheims Rikard Rakell gjorde två mål i matchen mot Arizona, och Jakob Silfverberg gjorde ett mål och en assist. Anaheim tog hem segern med 5–2. Rakell utsågs till en av matchens stjärnor.

Även Colorados Gabriel Landeskog samlade på sig bra med poäng under matchen mot New York Islanders. Han gjorde två mål, nummer 15 och 16 för säsongen, och en målgivande passning. Colorado vann matchen med 6–1.

Hans lagkamrat Carl Söderberg gjorde ett mål och en assist.